Évbúcsúztató teaestet szervezett a Jókai Kör


2012-12-13 20:34:53  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Évbúcsúztató teaestet szervezett a Jókai Kör főképe
A Jókai Kör Egyesület a hagyományaikhoz híven az idei évet is egy közös évbúcsúztató teaesttel zárta a Pedagógus Művelődési Házban. A szép számban megjelenteket a kör elnöke, Veszpréminé Turtsányi Valéria köszöntötte, majd Válint Magdolna, a kör titkára Juhász Gyula: Karácsony felé című versével kívánt mindenkinek boldog ünnepeket. 
- Változnak ünnepi szokásaink, akárcsak hétköznapjaink, és velük együtt az ünnepre való készülődés is. Hagyományőrző a templomokban, köztereken, hivatalokban, üzletekben, pályaudvarokon felállított karácsonyfa. Az utcai forgatag, a díszes kirakatok, a kivilágított utcák, árkádok, a sátorosok portékái mind az ünnep közeledtét jelzik. De fontos a csend, a várakozás, lelkünk ünneplőbe öltöztetése is. Szívből kívánom, hogy a tárgyi ajándékokon kívül, - az adventi koszorú négy gyertyáját jelképező - hit, remény, szeretet és öröm is kerüljön a karácsonyfa alá - mondta Válint Magdolna.
Az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, az idei évben is rengeteg programot szerveztek, tehát elmondható, hogy a Jókai Kör idén is teljesítette azt a kulturális missziót, amit felvállalt. Jövő évben is szeretnének hasonlóan sok színes rendezvényeket tartani.
A meghitt teaesten az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 2. z osztályosai adtak vidám karácsonyi műsort.
Az est kötetlen beszélgetéssel, teázással zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!