Plüssmacik százait tették közszemlére az Erkel iskolában


2012-12-13 00:51:56  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Plüssmacik százait tették közszemlére az Erkel iskolában főképe
A globális felmelegedés veszélyeire figyelmeztet néhány plüssjegesmedve és több tucatnyi barna mackó az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában, közvetlenül a bejárat mellett, de az iskolaépület egy másik pontján is találkozhatunk játékmacikkal.
– Iskolánk Zöld Diákönkormányzata meghirdetett egy akciót, amellyel a globális felmelegedésre hívjuk fel a figyelmet. Felhívást intéztünk az alsós diáksághoz, hogy aki teheti, csatlakozzon a kezdeményezésünkhöz saját macijával. Végül a gyerekek rengeteg játékmackót hoztak be az iskolába, ezeket két helyszínen állítottuk ki – tájékoztatott Ludvig Andrea szabadidő-szervező.
Mint mondta, a földszinten, a porta mellett a globális felmelegedés miatt egyre fogyó jégtáblákra és az állatfajok kipusztulásának veszélyeire figyelmeztetnek a kezdeményezéssel. – A porta melletti ÖKO-faliújságon a témakörrel foglalkozó cikkeket is olvashatnak az érdeklődők. Tapasztalataink szerint az iskolánkba betérő felnőttek is figyelmesen, érdeklődve olvassák végig a kiállított tudományos anyagot. A harmadik emeleten pedig egy olyan kiállítást állítottunk össze több száz maciból, ami a sokszínűségre utal: hiszen nagyon sokan és sokfélék vagyunk, azonban egy remek közösséget alkotunk az Erkel iskolában, amit alátámaszt az a tény is, hogy mindannyian részt veszünk egy ilyen közösségi akcióban – fogalmazott a pedagógus.
Ludvig Andreától megtudtuk, az Erkel iskolában különösen fontosnak tartják a környezettudatos gondolkodásra és az egészséges életmódra történő nevelést, mindehhez kapcsolódóan gyakran szerveznek különféle rendezvényeket, programokat, megmozdulásokat. Nem olyan régen például füstmentes napot tartottak az iskolában, emellett pedig a felső tagozatosok előadást hallhattak az alkohol veszélyeiről Császárné Elek Veronikának, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadójának, valamint Kovács Adél iskolai védőnőnek köszönhetően.
A mackókiállítás december 21-ig látható az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!