Jól indult az adventi vásár


2012-12-12 18:24:12  | cikk: mo  | 


Jól indult az adventi vásár főképe
Túl vagyunk az első adventi vásár első hétvégéjén. A helyi, egyedi kézműves termékeket kínáló faházak csütörtökön nyitottak. És bár az első hétvégén igencsak zord idő fogadta a Fő térre látogatókat, mégis sokan voltak kíváncsiak a térre és az első pápai adventi vásárra – számolt be az első hétvége tapasztalatairól Boros Katalin, a Polgármesteri Kabinet munkatársa.
Boros Katalin elmondta, örömmel tapasztalta, hogy több százan vettek részt Szulák Andrea nagy sikerű koncertjén szombaton, és a koncert után is sokan maradtak a téren egy-egy forralt borra, forró teára vagy beszélgetésre, szórakozásra. A Polgármesteri Kabinet munkatársa kiemelte azt is, a nyitvatartást rugalmas keretek között tartják: csütörtökön és pénteken 14-18 óráig vannak nyitva a faházak, szombaton és vasárnap pedig 10-18 óráig. De természetesen ha vannak érdeklődők és járókelők a téren, akkor tovább is nyitva tartanak az árusok. Boros Katalin elárulta azt is, tervezik, hogy jövőre, ha teljesen elkészül a Fő tér, akkor több faházat helyeznek az adventi vásárban, így bővítve persze a termékkínálatot is.
Ezen a hétvégén új vendégekkel is találkozhatnak a pápaiak a vásárban, itt lesz a Pápa Bázisrepülőtérre települt négy szervezet jótékonysági akciójával, a Balla Róbert Téri Általános Iskola, és a kézműves termékkínálat is változik, hiszen december 13-tól kerámiatárgyakat is vásárolhatunk az egyik faházban.
Természetesen színpadi produkciókból sem lesz hiány ezen a hétvégén sem. Csütörtöktól vasárnapig civil szervezetek és iskolai csoportok műsorai szórakoztatják az érdeklődőket, vasárnap délután pedig a Four Fathers énekegyüttes várja a térre látogatókat.
És aki már elég forralt bort ivott, vagy éppen jól átfagyott, ellátogathat a színházterembe, ahol Zséda koncertje szórakoztatja a rajongókat este hat órától.
A városi adventi koszorú hamradik gyertyáját ezúttal az evangélikus egyházközség képviselője gyújtja meg vasárnap este hét órakor.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!