Nemzetközi Systema Siberian Cossack szeminárium


2012-12-12 18:06:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nemzetközi Systema Siberian Cossack szeminárium főképe
Ami az izraelieknek a krav-maga, az az oroszoknak a systema. A stílus praktikus mozdulatai, brutális edzései és a megingathatatlan fegyelmet tanító kiképzései miatt nem véletlenül alkotják a félelmetes orosz kommandó, az Orosz Különleges rendeltetésű Erők (Specnaz) alappilléreit is. A stílus nevének jelentése "rendszer", de sokat mond a másik közismert megnevezés is: "Ismerd meg önmagad!". A systema gyökerei a X. századig nyúlnak vissza, amikor a szláv harcos törzsek harcmodorát rettegte a keleti és északi vidék. A stílus - keménysége ellenére - nem törekszik az ellenfél megsemmisítésére, hanem azt minél kevesebb sérüléssel igyekszik semlegesíteni. Fontos szerepet kap benne a földharc, amely a dobásokat, ütéseket, rúgásokat, feszítéseket rövid és nagyon dinamikus mozdulatokkal indítja. A stílusban a gyalogsági közelharc fegyverek alkalmazását és az ellenük való védekezést is elsajátítják a tanulók, így halálos hatékonysággal forgatják a kést, a gyalogsági ásót, a bajonettet és a pisztolyt is. Denis Jurjevich Ryauzov instruktor, belföldi és nemzetközi szemináriumok szervezője és vezetője. Ilyen szemináriumon vett részt a Hét Csillag Egyesület két tagja. A két nap tapasztalatait Pintér Péter, az egyesület elnöke összegezte.
- Hasznos volt a Pozsonyban megtartott szeminárium, és ami külön öröm, hogy Denis nagy szeretettel fogadott minket, sőt az oktatáson kívül is kerített rá időt, hogy külön is foglalkozzon velünk. A nemzetközi eseményen Pápa városát és Magyarországot is mi képviseltük, itt az alapmozgásokkal ismerkedhettünk meg, előkerült a kés és a rövidbot, valamint a mozgáskoordinációra is nagy hangsúlyt fektettünk. Nagy öröm lesz ezt a tudást továbbadni, jó volt látni, hogy a második nap végére már mindenkire nagy hatással voltak a gyakorlatok.
Pintér Péter hozzátette, az egyesület december 20-án 17 órától tartja szokásos karácsonyi ünnepségét az edzőteremben, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!