21 versenyen szerepelt idén a Bakony Judo Club


2012-12-12 11:45:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


21 versenyen szerepelt idén a Bakony Judo Club főképe
A pápai Bakony Judo Klub sportolói az elmúlt hetekben három versenyen lépett tatamira, érdekesség, hogy mindhárom országos bajnokságnak az UTE judocsarnoka adott otthont. Elsőként a Diák "C" (10 évesek) országos bajnokságán Szolga Larisza a -40 kg-os súlycsoportban lépett tatamira. A fiatal versenyző talán kissé megijedt a számára szokatlanul erős mezőnytől, de azért így is helytállt és végül a még értékes 7. helyen végzett. Egy héttel később a felnőtt II. osztályú országos bajnokságán négy pápai fiatal képviselte a Bakony Judo Klubot. Az eredményeket és az idei versenyszezont Végh József, a klub vezetője értékelte.
- Végh Ninett a -52 kg-os, míg Székely Mária a -48 kg-os súlycsoportban léptek tatamira és mindketten az 5. helyen végeztek. A még ifjúsági korú Laman Brigitta a -63 kg-os, míg Balikó Balázs a -60 kg-os súlycsoportban versenyeztek és mindketten bronzéremmel térhettek haza. Egy héttel később a Felnőtt III. osztályú országos bajnokság került megrendezésre, mivel Székely Mária tavaly a másodosztályban bajnok lett, így nem indulhatott ezen a versenyen, ezért csak háromfős csapat utazott Budapestre. Végh Ninett a -52 kg-os súlycsoportban a második, míg Laman Brigitta a -63 kg-ban ezúttal is a harmadik helyen zárt. A férfi -60 kg-ban Balikó Balázs ezúttal leszorult a dobogóról, pedig a bronzérmet eldöntő mérkőzésen csak néhány másodpercig kellett volna még tartania egy leszorítást, de sajnos ellenfele kiszabadult és így ő állhatott a dobogóra, Balázs pedig az így is dicséretes 4. helyen végzett.
Összességében nagyon elégedettek vagyunk a sportolók teljesítményével, szép évet zártunk, pedig Székely Mária Magyar Köztársaság Kupán elszenvedett sérülésével nem indult jól az esztendő. Aztán a tavaszi versenyidőszakban az országos diákolimpiai döntőkön is és az ősszel az országos bajnokságokon is jöttek a mi szintünkön szép eredmények. Idén 100-nál is több országos pontot gyűjtöttünk, amivel a Magyar Judo Szövetség egyesületi ranglistáján a 40. hely környékére várjuk a klubot. Sportolóink 21 versenyen bizonyították, hogy érdemes keményen edzeni, hiszen ezeket az eredményeket csak szorgalmas munkával lehet elérni, ugyanakkor eredményeikkel segítették az egyesületet értékes támogatásokhoz jutni, hogy csak az önkormányzati, vagy MOB Sport XXI programját említsem. 13 sportolónk ért el országos bajnoki vagy nemzetközi 1-5. helyezést, és az idei lett a Bakony Judo Klub fennállásának második legeredményesebb éve.
Végh József hozzátette, az óévből még hátravan a szokásos decemberi övvizsga, de Balikó Andrással már a következő év programját is megtervezték, remélhetőleg az új év is hasonló sikerekről szól majd.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!