Példátlan összefogás a Bázisreptéren - kitelepülnek az adventi vásárba


2012-12-11 23:20:57  | cikk: mo  | 


Példátlan összefogás a Bázisreptéren - kitelepülnek az adventi vásárba főképe
Példátlan összefogással készülnek az adventi vásárra a pápai repülőtéren szolgálatot teljesítő katonák és civilek. A Boing, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda, a Nehéz Légiszállító Ezred és Pápa Bázisrepülőtér csapata közösen települnek ki az egyik Fő téri faházba és várnak adományokat a korábban elkészített ajándéktárgyakért, illetve a meghirdetett rajzpályázatra érkezett alkotásokért cserébe. Az Életmentők Karácsonya címmel szervezett akció bevételét a Pápai Mentőszolgálat javára ajánlották fel. A megmozdulás célja, hogy megmutassa a hivatásos katonák emberi arcát, hogy a vezényszavak és az egyenruha mögött érző lélek bújik meg – derült ki azon a sajtótájékoztatón, melyet ma délután tartottak az ötletgazda szervezetek képviselői.

Keith P. Boone ezredes arról számolt be, rendkívül nagy örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez. A Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka elmondta, mind a négy szervezet képviselői és családtagjaik, gyermekeik lelkesen vettek részt és alkottak azon a kézműves foglalkozáson, melyet december elsején tartottak a Helyőrségi Művelődési Házban. Az ajándékkészítő alkalmon több mint száz katona és civil készítette azokat az apróságokat, melyeket a hétvégén jelképes összegekért vásárolhatnak meg az adventi vásárba látogatók, ezzel is támogatva az életmentést, a sürgős segítségnyújtást Pápán. Boone ezredes beszámolójában a 12 nemzeti együttműködést és a várossal kialakított jó kapcsolatot hangsúlyozta.

Gangler László alezredes, a MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka elmondta, nemcsak a kézműves foglalkozás keretében készült ajándéktárgyakat értékesítik a hétvégén az adventi vásárban. A város általános iskolái körében rajzpályázatot is hirdettek, melyre több mint 500 gyermekalkotás érkezett. A legszebb rajzokat vasárnap délután két órakor díjazzák, majd a vásárban összegyűjtött pénzadományokat este hat órakor adják át a mentőszolgálat képviselőjének. Gangler László szólt arról is, hogy a kitelepüléssel nemcsak a jótékonyság a cél, hanem az is, hogy megmutassák, a katona is lehet gyermekkel játszó érző lény, vagy éppen a színpadon fellépő művész. A hétvégén ugyanis a színpadon is köszönthetjük a Pápához közeli katonai alakulatok tagjait.

Peter Losi, a Boing helyi szervezetének vezetője kiemelte, vállalatuk tekintetében közel 70 család lakik Pápán, akik szintén nagy örömmel vettek részt a kedves ajándékok elkészítésében. Örömmel látják, hogy már itt helyben is van adventi vásár, hiszen korábban Győrbe, Bécsbe vagy Budapestre utaztak, hogy hasonló adventi élményben részesüljenek. Peter Losi és felesége múlt héten látogatott el a pápai adventi vásárba, nagyon megragadta őket a hangulat, megkóstolták a karácsonyi finomságokat is, és nagy kedvencük lett a forralt bor – derült ki a sajtótájékoztatón.

Szarvas László, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda vezetője üdvözölte a pápai adventi vásár megszervezését. Hangsúlyozta, nagyszerű lehetőség ez a közösségépítésre, és így senkinek nem kell elmenni másik városba, ha egy kis adventi hangulatra vágyik. Szarvas László leszögezte azt is, bár a résztvevő szervezetektől soha nem állt távol a jótékonyság, hiszen minden szervezet több adománygyűjtő akciót szervezett itt tartózkodása ideje alatt, azonban így együtt még nem léptek fel. A programiroda vezetője szerint így megsokszorozhatják a gyűjtés erejét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!