Önkormányzati segítség a továbbtanuláshoz – Döntöttek a Bursa Hungarica-ösztöndíjakról


2012-12-11 22:17:26  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Önkormányzati segítség a továbbtanuláshoz – Döntöttek a Bursa Hungarica-ösztöndíjakról főképe
Hetven pályázatot részesített pozitív elbírálásban Pápa Város Önkormányzatának Humánerőforrás Bizottság a Bursa Hungarica-ösztöndíjrendszerben – jelentette be dr. Hermann István önkormányzati képviselő, a Humánerőforrás Bizottság elnöke ma délután a régi-új Városháza épületében.
A döntés értelmében 67 felsőoktatásban tanuló és 3 középiskolás diák tanulmányait támogatja a város egyénenként meghatározott összeggel. A Bursa Hungarica-ösztöndíjrendszer keretében a helyi önkormányzat 5, 4, vagy 3 ezer forintos támogatást nyújt havonta a diákoknak, az egyes összegeket a megyei önkormányzat és az oktatási intézmények megháromszorozhatják – közölte a bizottság elnöke.
Dr. Hermann István hozzáfűzte, a város más formában is segíti a pápai diákokat tanulmányaik során: a fiatalok utazási és lakhatási támogatást is igénybe vehetnek. A Bursa Hungarica-ösztöndíjra jelentkezők szociális és jövedelmi helyzetét veszik figyelembe a pályázatok elbírálásakor, viszont a tanulmányi eredmény nem szempont a döntés meghozatalakor. Az ösztöndíjat keresztféléves rendszerben folyósítják.
A Bursa Hungarica-ösztöndíjrendszer 2001 óta létezik Magyarországon, azóta Pápán 1161 fő támogatásáról döntöttek.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!