Bejutott a nyugati régió döntőjébe a Pápa Motax KC U16-os csapata


2012-12-11 09:08:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bejutott a nyugati régió döntőjébe a Pápa Motax KC U16-os csapata főképe
Hazai pályán fogadta a Pápa Motax KC U16-os együttese a Győri KC csapatát. Az előzetes egyeztetések alapján mind az oda, mind pedig a visszavágót is hazai pályán játszhatták a pápai fiatalok. A mérkőzések előtt már eldőlt, hogy a PKC bejutott a nyugati régió döntőjébe, csak az volt a kérdés, hogy első vagy második helyen.
Az előzetes elvárások alapján indult az első mérkőzés, a pápaiak negyed alatt eldöntötték a mérkőzést a szerényebb képességű vendégekkel szemben. A folytatásban kissé lankadt a figyelem, és Vajda edző kezdhette a fiatalabb generáció beépítését, így a félidőre a különbség nem változott. A folytatásban a fiatalok is túlléptek kezdeti megilletődöttségükön, és elkezdtek hasznos tagjai lenni a csapatjátéknak. Ismét tetemes mennyiséget termeltek PKC játékosai a széteső győriek kosarába (32 pont ebben az időszakban). A végére már csak az a kérdés maradt, hogy kialakul-e az 50 pontos különbség vagy sem. Végül az eredményjelzőn 49 egységnyi differencia alakult ki, ami hűen tükrözi a két csapat közti fizikai és taktikai különbségeket.

Pápa Motax KC - GYŐR-SZOL Győri KC 100:51 (30:7, 16:15, 32:17, 22:12)
Jók: Horváth K., Mező B., Pölöskei K.

A második mérkőzésre sajnos ismét elvesztette egyik meghatározó játékosát a hazai gárda, Molnár mellett Mező is a maródiak listájára került. Ezzel a feladattal kellett megbirkóznia a Horváth Kristóf által vezetett pápai alakulatnak. A győri csapat az első mérkőzéshez képest sokkal agresszívabban kezdett, mindent egy lapra feltéve védekeztek és támadtak. Kissé meglepetten konstatálták a pápai fiatalok a kialakult helyzetet, így a negyed közepére egypontos győri vezetés alakult ki. Vajda edző időkérése azonban rendet teremtett a kusza fejekben, és öt perc leforgása alatt 16 pontos előnyt dolgoztak össze a legények. Fokozódó győri nyomás alatt (mind pályán, mind pályán kívül) a Motax KC reményteljes fiataljai megmutatták miért is vezetik hibátlan mérleggel csoportjukat, 10 perc játékidő alatt újabb 18 pontot raktak hozzá előnyükhöz. A második félidőben érthetetlen módon a győriek nem tudták elviselni a már több mint két órája uralkodó pápai fölényt, és kosárpályára nem illő módon próbálták verbális módon kizökkenteni a hazai fiatalokat. Rövid időre meg is lett az eredménye, hiszen ilyen szintű lelki hadviseléssel sokszor még felnőtt meccseken sem találkozni. Az utolsó negyedben azonban csattanós választ adtak a lelkesen és jól játszó pápaiak, újabb 11 pontot raktak rá a mérlegre, mellyel beállították a mérkőzés végeredményét. Sajnálatos módon a mérkőzés befejeztével, a szokásokkal ellentétben, a győri gárda edzője nem gratulált a hazai csapat teljesítményéhez, mely kissé beárnyalta a magyar kosárlabdázás utánpótlás nevelésének fényét.

GYŐR-SZOL Győri KC - Pápa-Motax KC 57:103 (19:35, 8:26, 16:17, 14:25)
Jók: Horváth K., Szilos B., Présing B.

Vajda Balázs: Gratulálok csapatomnak a veretlen csoportgyőzelemhez! Még hátravan egy nagy feladat, a régió döntőjében szeretnénk meccset nyerni, mellyel jó eséllyel pályázhatunk dobogós eredményre. A mai mérkőzésekről pedig beszélnek helyettem az eredmények.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!