Talajterhelési díj, elfogadott beszámolók - Ülésezett a tapolcafői testület


2012-12-11 01:08:00  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Talajterhelési díj, elfogadott beszámolók - Ülésezett a tapolcafői testület főképe
Megtartotta soron következő ülését Tapolcafői Városrész Önkormányzata a település művelődési házának nagytermében hétfő délután. A részönkormányzati képviselők – Takácsné Molnár Eszter, Vargáné Kósi Márta, Villmanné Ikervári Lilla, Somogyi Zoltán és Zsegraics Gyula elnök – mellett az ülésen többek között részt vett Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző is.

Az első napirendi pont során a talajterhelési díjról szóló önkormányzati rendelet-tervezetet véleményezte a testület.  – A talajterhelési díj kérdése többek között azért fontos, mert szeretnénk, hogy minél többen csatlakozzanak rá a meglévő szennyvízhálózatra, így pedig kevesebb szennyvízterhelés jusson Tapolcafő és a környék vízbázisaira. Tudomásom szerint már több alkalommal felszólították azokat a lakosokat, akik még nem csatlakoztak rá a szennyvízhálózatra, hogy ezt minél előbb tegyék meg. Ha nem így tesznek, akkor ez a jövő évtől nagyobb terhet ró rájuk annál, mint hogyha szabályszerűen rá lennének kötve a vízhálózatra – jegyezte meg Zsegraics Gyula. A tapolcafői részönkormányzat végül egyhangúlag elfogadásra javasolta a talajterhelési díjat érintő rendelet-tervezetet.

A következőekben Tapolcafői Városrész Önkormányzata elfogadta az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI), valamint a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. tevékenységéről szóló beszámolókat.

A képviselők részletesnek, alaposnak nevezték az ESZI beszámolóját, amelyből véleményük szerint az intézmény szolgáltatásaival kapcsolatos minden fontos adat megismerhető. Az ülésen elhangzott, Tapolcafőn 235 regisztrált nyugdíjas él, akik szeretnének megismerkedni, személyesen is találkozni az ESZI vezetésével. Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője kiemelte, örömmel tesznek eleget a meghívásnak, és szívesen tartanak tájékoztató jellegű beszélgetéseket a településen.

Zsegraics Gyula a tanácskozáson elmondta, Tapolcafőn a Vízmű által egyébként nagyszerűen elvégzett munkák utáni helyreállítási munkálatok hagynak kívánnivalót maguk után – a részönkormányzat elnöke például a javítások elvégzése után keletkező törmelékek hátrahagyását említette meg. Dr. Lukács Endre, a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgató elismerte, a munkálatokkal megbízott kivitelező nem állt mindig a feladat magaslatán, egyúttal hozzátette, a későbbiekben még jobban odafigyelnek a felmerülő problémákra.

Mint ismert, a Tapolca Forrás Tanösvényhez kapcsolódóan egy malomkereket szeretne felépíteni a Tapolcafői Kertbarát Kör. A malomkerék tervezett helye jelenleg a Vízmű területének számít, ami azonban 2013 január elsejétől már az önkormányzat keze alá kerül. Az ülésen a kertbarát kör kérdését tolmácsolva Zsegraics Gyula afelől érdeklődött, kell-e építési engedély a kezdeményezés megvalósítására. Kanozsainé dr. Pék Mária a jelenlévőknek megígérte, rövid időn belül utánajár az ügynek, ezt követően pedig értesíti a tapolcafőieket az építési engedély kérdéséről, illetve a malomkerék felállítását érintő további hivatalos teendőkről.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!