MSZP:„Szabjunk gátat a Jobbik gyűlölködéseinek Pápán”


2012-12-10 20:55:04  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


MSZP:„Szabjunk gátat a Jobbik gyűlölködéseinek Pápán” főképe
Az MSZP helyi szervezte ma délután sajtótájékoztató keretein belül beszélt arról a nyílt levélről, melyet Orbán Imre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi elnöke a középiskolák igazgatóinak címzett.
Jabronka Richárd, az MSZP helyi szervezetének alelnöke ismertette álláspontjukat az „Elfeledett szomszédaink” című széles körű összefogással létrejött kiállítással kapcsolatban, amelyet a Zsinagógában tekinthettek meg az érdeklődők.
- Egy szélsőjobboldali, antiszemita portál adta az alapot Orbán Imrének a nyílt levél megfogalmazásához, ugyanis egy nevét nem vállaló középiskolás diák küldött ide egy olvasói levelet. Ez alapján Orbán Imre úgy gondolta, hogy azon diákokat, akiket köteleztek a kiállítás megtekintésére, sértették a magyarságukban, s kényszerítették őket a kipa fejfedő használatára is.
- Nemcsak ezzel van problémánk,- mondta az alelnök, - hiszen a napokban reagáltunk a papa-holnap.hu hírportálon a nyílt levélre egy cikk formájában, de az MSZP elnöksége úgy gondolta, hogy ez nem elegendő. A fent említett levél egy burkolt holokauszt-tagadás, ami pedig büntetőjogi felelősséget is vonhat maga után. Nem hiszem, hogy egy magát demokratikusnak mondó, legitim párt bármely tagja megengedhet magának ilyet - hangsúlyozta Jabronka Richárd.
Ezt követően az említett nyílt levélből idézett, mely szerint cionista propagandával traktálják a kiállításon a diákokat, illetve a tárlatvezető megalázza őket magyarságukban.
Jabronka Richárd maga is ellátogatott a tárlatra, de ő nem tapasztalt ilyen atrocitásokat. Orbán Imre levelének nem látja valós alapját, szerinte az egy fiktív olvasói levél alapján keletkezhetett.
Jabronka Richárd elmondta, az MSZP részéről egy budapestihez hasonló széleskörű összefogás kellene – ahogy fogalmazott - az ordas eszmék ellen. Javaslatuk szerint egy kerekasztal beszélgetésre kellene hívni a Pápán működő demokratikus pártokat, civil szervezeteket, szakszervezeteket és egyházakat is, hogy beszéljék meg, mit lehetne tenni. Az MSZP, mint az egyik résztvevő fogja ezt kezdeményezni.
- A levélben Orbán Imre sérelmezte azt is, hogy a tanárok nem fékezték meg, hogy ilyesféle tárlatot kötelezővé tegyenek. Véleményem szerint a kiállítás egy hónapnyi történelem órával felérő tárlat, és nem egy templomlátogatásról, s a zsidó vallás rákényszerítéséről szól, hanem egy valós történelmi eseményt és nem történelmi hamisítást mutat be - tette hozzá az alelnök.  

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!