A rászoruló családoknak gyűjtött a Vöröskereszt


2012-12-10 00:51:41  | cikk: pt  | fotó: Vöröskereszt  | 


A rászoruló családoknak gyűjtött a Vöröskereszt főképe
Élelmiszer-adományokat gyűjtött a hétvégén a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezete refis diákok segítségével az egyik helyi szupermarketnél.
A Vöröskereszt minden év decemberében gyűjtést tart a rászoruló családok számára a városban, a felajánlásokat pedig hagyományosan karácsony előtt osztják szét.
– Az adományokra igényt tartó rászorulóknak ki kell tölteniük egy szociális adatlapot, amellyel igazolják rászorultságukat. Ezek alapján végül egy szakmai bizottság osztja majd szét az alapvető élelmiszerekből álló adománycsomagokat. Az idei gyűjtésünk is sikeres volt: számításaink szerint idén karácsonykor is közel 40 családnak tudunk segíteni a felajánlásoknak köszönhetően – tájékoztatott Szakály Mónika, a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezetének vezetője, aki ezúton is köszöni az adományozók hozzájárulásait a gyűjtéshez.
Szakály Mónika hozzáfűzte, a jótékonysági akció a pápai református gimnázium vöröskeresztes diákjainak aktív részvétele, segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg.
– Ifjúsági vöröskeresztes bázisiskolaként természetes, hogy minden évben csatlakozunk az adventi gyűjtéshez. A gimnáziumunk vöröskeresztes csoportja közel 35 fős létszámmal büszkélkedhet, többségük részt vett a mostani akcióban is. Mindenki első szóra a jó ügy mellé állt, és délelőttől kezdve egészen késő délutánig kettesével, óránkénti váltásokban gyűjtötték a felajánlásokat – tudtuk meg Kerpel Péter refis tanártól, a gimnázium vöröskeresztes csoportjának vezetőjétől.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!