Szárnyasok színvonalas seregszemléje


2012-12-09 23:33:55  | cikk: pt  | 


Szárnyasok színvonalas seregszemléje főképe
Galambok százai lepték el a hétvégén az egykori Mező szakközépiskola tornatermét, ahol galambkiállítást rendezett a V85 Pápai Galamb és Kisállat Tenyésztők Egyesülete.
A hagyományosan évente megrendezett nagyszabású, nívós kiállításon a versenyre nevezett madarakat szakmai bírálat alá is vették, végül pedig a kiállított létszám közel 20 százaléka érdemelte ki a kiváló minősítést.
– Mostani rendezvényünk a Németh Károly-emlékkiállítás nevet viselte egyesületünk idén februárban elhunyt egykori elnökének és oszlopos tagjának tiszteletére. Csaknem 40 tenyésztő vett részt a kiállításon, melyen 38 fajta galamb és többféle díszbaromfi mellett nyulak is megtekinthetőek voltak. Ezúttal sajnos kevesebben voltak, mint legutóbb, a látogatószám alakulásában valószínűleg a hideg idő is közrejátszott – tájékoztatott Ács Ferenc, a pápai galambászegyesület titkára.
Mint mondta, közel 300 látogató így is megfordult a rendezvény helyszínén, ahol az öt bírálónak köszönhetően 21 galamb nyerte el a fajtagyőztes címet. A mezőnyben egyetlen kitűnő minősítésű galamb lett, amelynek Ács Ferenc a büszke tulajdonosa.
– A háromnapos kiállítás színvonalas volt, a felhozatal minőségileg jónak számított. Láthatóan fejlődtek a tenyésztőtársak, akik főként a Dunántúlról érkeztek, de az ország távolabbi pontjait is képviselték galambászok Pápán – tette hozz az egyesületi titkár. Megtudtuk tőle, az 1959 óta működő pápai galambászegyesület jelenleg 23 tagot számlál, és rendszeresen szerepelnek országos versenyeken, megmérettetéseken.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!