Nyugdíjas találkozó az Ipartestületnél


2012-12-08 14:29:56  | cikk: mo  | 


Nyugdíjas találkozó az Ipartestületnél főképe
A karácsonyhoz közeledve régi hagyomány szerint találkozóra hívja nyugdíjas tagjait a Pápa és Térsége Ipartestület. Az összejövetel töretetlen megszervezése a közösség megtartó erejében rejlik. A közel 80 nyugdíjas taggal rendelkező Ipartestület vezetése fontosnak tartja azokat az alkalmakat, amikor a tagság kötetlen formában oszthatja meg egymással gondolatait, idézhet fel múltbéli emlékeket és cserélhet eszmét családról, szakmáról egy pohár bor mellett. Szabó Tibor azt hangsúlyozta, hosszú évek óta megszervezik a nyugdíjas találkozót, melynek célja, hogy időről időre összehozza azokat az iparosokat, akik évtizedes tevékenységük során bizonyították kiválóságukat a munka szeretete, a munka iránti tisztelet és a szakma iránti tanulási vágy terén. Tisztelet övezi ezeket az embereket, hiszen tevékenységükkkel nemcsak az Ipartestület, hanem a város hírnevét is öregbítették – fogalmazott a Pápa és Térsége Ipartestület elnöke.

Az Ipartestület székházában közel 60 nyugdíjas iparos gyűlt össze egy kellemes délelőttre. A programon Szabó Tibor köszöntötte a megjelenteket, majd a városvezetés nevében Rádi Róbert szólt a közösséghez. A Polgármesteri Kabinet vezetője elmondta, nagy örömmel vesz részt az összejövetelen. Hozzátette, édesapja is iparos volt, kőművesmesterként számos pápai épület és intézmény viseli magán kéznyomát. Rádi Róbert hangsúlyozta, jó érzés tudni, ha az ember végigmegy az utcán, rengeteg épület, lakóház vagy közintézmény helyi iparosok keze nyomát dicséri. Fontos ez, hiszen talán így őrződik meg legjobban ennek a városnak az emlékezetében az, aki tett, dolgozott és alkotott – emelte ki a kabinetvezető.
Rádi Róbert megjegyezte azt is, 2013 a változások éve lesz. A kabinetvezető szólt az oktatási intézmények állami fenntartásba vételéről, a közigazgatási rendszer átalakulásáról. Hozzátette, 2013-ban várhatóan elkészül a Fő tér, elindul a kastély rekonstrukciójának második szakasza, és húsz év után újra lesz múzeuma a városnak. A Polgármesteri Kabinet vezetője elmondta, a benünnket körülvevő világ folyamatosan változik, ezért nagyon fontos az, hogy legyenek olyan közösségek a városban, mint az Ipartestület tagsága is, akik összejönnek, jól érzik magukat együtt és egy pohár bor mellett kellemesen elbeszélgetnek.

A nyugdíjas találkozón Szabó Tibor köszönetet nyilvánított Huszár János munkásságáért, az iparos értékek továbbörökítéséért, majd bemutatta a közösségnek az új irodavezetőt, Németh Annamáriát. Az Ipartestület elnöke elárulta azt is, Németh Annamáriának nagy szerepe volt abban, hogy a közelmúltban lebonyolított, az IPOSZ által elnyert 280 millió forintos, 100 százalékban támogatott projektben közel 80 pápai tag is részt vett. A résztevők német, illetve andol nyelvű tanfolyamokat és értékesítési tréningeket végezhettek el térítésmentesen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!