Szalagavató az Acsády középiskolában


2012-12-08 02:38:35  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Szalagavató az Acsády középiskolában főképe
– A szalag nem csak egy szép masni, amit hordasz, amivel mutatod a világnak, hogy végzős diák vagy és maholnap belépsz a felnőttek társadalmába. Ez annál sokkal több. Azt jelzi, közel álltok a végcélhoz: érettségit, szakmát fogtok hamarosan szerezni – hangsúlyozta dr. Császár Éva, az Acsády Ignác Szakképző Iskola igazgatója az oktatási intézmény péntek esti szalagavatóján mondott köszöntőjében.
Az acsádys szalagavató közös vacsorával kezdődött, majd ünnepi műsorral folytatódott a középiskola épületének aulájában. Többek között vers, ének és búcsúbeszéd varázsolta ünnepélyessé az eseményt, amelyen nyolc osztály közel 170 végzős diákjának a mellkasára tűzték ki a felnőtté válás közeledtét jelző szalagot.
– A szalagavató az első olyan alkalom, amikor rádöbbentek arra, hogy életetek komoly fordulóponthoz közeledik. Rádöbbentek arra, hogy fél év múlva kiszakadtok a megszokott, biztonságos világotokból. Rádöbbentek arra, hogy az itt megszerzett barátoktól fél év múlva búcsúzni kell. Kedves végzős diákjaink! A mai napon egy kicsit lélekben megállunk, kiszakadunk a hétköznapok mókuskerekéből és ünnepelünk. Benneteket ünnepelünk. A szívetek fölé feltűzött acsádys szalagot büszkén viseljétek, hiszen eddigi sikereitekről, eredményeitekről tanúskodik – fogalmazott beszédében az igazgatónő.
A szalagfeltűzést követően a végzős tanulók koccintottak az iskola igazgatójával, valamint osztályfőnökükkel, szakoktatójukkal, végül a szalagavatót ünnepélyes tánc zárta.
Dr. Császár Éva hírportálunknak elmondta, véleménye szerint remekül sikerült a szalagavató, a diákok szemmel láthatóan jól érzeték magukat, a szülők pedig büszkék lehettek a gyermekeikre.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!