Természettudományi képzés indul a Refiben


2012-12-07 21:49:40  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Természettudományi képzés indul a Refiben főképe
Jóváhagyta az emelet szintű természettudományi képzés elindítását a pápai református gimnáziumban a Dunántúli Református Egyházkerület Egyházkerületi Tanácsa – tájékoztatott Steinbach József püspök.
A tanintézetben a 2013/2014-es tanévtől vezetik be az emelet szintű természettudományi képzést. Ennek során a diákok a matematikát, a fizikát, a biológiát és a kémiát tanulják majd magasabb óraszámban, már a 9. osztálytól.
– A képzés elindítása alulról jövő kezdeményezés volt, ugyanis a tanárok vetették fel annak ötletét, amit aztán az igazgatótanács jóváhagyott, az Egyházkerületi Tanács pedig csütörtökön örömmel elfogadott – közölte a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke. Hozzáfűzte, olyan világot élnünk, amelyben az egzakt természettudományokra mutatkozik a legnagyobb kereslet, és leginkább ez indokolta a lépést.
– Az egyházkerületi tanácsülésen egyúttal előretekintettünk és merészeket álmodtunk a pápai református gimnázium épületének pályázati kiírásokon keresztül történő rekonstrukcióját, bővítését illetően – árulta el Steinbach József.
Mint mondta, a tervek szerint a felújított épületegyüttesben kapna helyet a Pápai Református Gyűjtemények könyvtárának könyvállománya, valamint többek között egy mélygarázs is épülne itt. A földszinten lenne a könyvtár az olvasóteremmel, míg az első és a második emeleten működne a gimnázium, a tetőtérben pedig internátust alakítanának ki. Emellett megújulna az épület homlokzata és épületgépészete is. A püspök hangsúlyozta, mindezek még csupán távoli terveket jelentenek, a reménybeli megvalósulásuk pedig több lépésén keresztül történne.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!