Add időd 1 százalékát! - Önkénteseket toboroznak az adventi vásárban


2012-12-07 20:25:52  | cikk: mo  | 


Add időd 1 százalékát! - Önkénteseket toboroznak az adventi vásárban főképe
Önkéntesek és fogadószervezetek jelentkezését várja a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete az adventi vásárban felállított faházánál. Az egyesület ugyanis 2012. februárjában nyújtott be pályázatot a Társadalmi Megújulás Operatív Program Az önkéntesség elterjesztése a konvergencia régiók területén című kiírására. A jól előkészített projektterv közel 20.000.000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Szociális Alap és Magyarország társfinanszírozásában – adott tájékoztatást a pályázat sikeréről Veszpréminé Turtsányi Valéria projektmenedzser.

A Civilszerviz célja, hogy az ÖNKÉNTES-PONT-MOST! projekt segítségével népszerűsítse az önkéntességet, emelje általános társadalmi megbecsültségét, és az önkéntes akciókon keresztül a pápai kistérségben növekedjen a felnőtt lakosság önkéntességre való hajlandósága. Ennek érdekében hozzák létre azt a szolgáltató irodát, melynek feladata az önkéntesek közvetítése, adatbázis kezelése, frissítése, tanácsadás, felkészítés, információ-szolgáltatás – fogalmazott a projektmenedzser, majd hozzátette, együttműködnek Pápa Város Önkormányzatával, a munkaügyi központtal, számos civil szervezettel és intézménnyel valamint a megyei Önkéntes Centrummal.
Veszpréminé Turtsányi Valéria elmondta azt is, rendkívül fontos és hasznos az önkéntesek toborzása és felkészítése, hiszen az új köznevelési törvény lefekteti, hogy az érettségihez önkéntes közösségi munkában kell részt venniük a diákoknak.

A projekt szakmai mentora, dr. Baloghné Uracs Marianna elmondta, komoly előzményekre alapozva alakították ki a projekttervet, hiszen évek óta dolgoznak azon, hogy az önkéntességet a legkülönfélébb módokon népszerűsítsék. Az egyéves projektben kettős célok motiválják a megvalósítókat. Egyrészt minél több önkéntes-fogadó szervezetet szeretnének megkeresni és felkészíteni az önkéntesek foglalkoztatására. Másrészt toboroznak önkénteseket, olyan személyeket, akik szívesen adják idejük egy százalékát önkéntes munkára. A jelentkezőket igyekeznek minél több tevékenységi körbe bekapcsolni – emelte ki a szakmai mentor.  

Gyalog Zoltánné a sajtótájékoztatón arról számolt be, már most rengeteg önkéntest várnak, ezért települtek ki az adventi vásárba is. Az Önkéntes Pont egészen karácsonyig várja a jelentkezőket. A projekt szakmai vezetője elmondta, a jó ügy érdekében az önkéntes munkára jelentkezőknek nincs már dolguk, mint regisztrálni az Önkéntes Ponton, és amennyiben egy fogadószervezetnek szüksége lenne önkéntesekre, akkor az Önkéntes Pont kiközvetíti a jelentkezőket.
Gyalog Zoltánné az adventi időszakban két olyan akcióról tájékoztatott, amelyhez szervezetük is csatlakozott. A Fő téri adventi vásárban, az Önkéntes Pont faházában is gyűjtik a Baptista Szeretetszolgálat cipős doboz akciójának adományait, ezenkívül egy plüssjáték-gyűjtést is meghirdetett a szervezet, ez utóbbi adományokat a hátrányos helyzetű gyermekek között fogják szétosztani.  

Képek:

Önkéntes-fogadó mintaszervezetek, együttműködő partnereink:
Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ
Egyesített Szociális Intézmények
Türr István Gimnázium és Kollégium
Weöres Sándor Általános Iskola
Pápa Város Fúvószenekara

Megvalósítók:
Veszpréminé Turtsányi Valéria projektmenedzser
Gyalog Zoltánné szakmai vezető
Dr. Baloghné Uracs Marianna szakmai mentor
Farkas-Pingiczer Ágnes projekt munkatárs
Gáncs Szabina projektasszisztens
és számos önkéntes…

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!