Csellóhangverseny a Bartók zeneiskolában


2012-12-07 02:04:21  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Csellóhangverseny a Bartók zeneiskolában főképe
A Győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének négy hallgatója adott csellókoncertet csütörtökön este a Bartók Béla Zeneiskola dísztermében.
A pápai születésű Szilágyi Linda, valamint Epres Bernadett, Geiger Estilla és Zanathy-Pintér Márk színvonalas csellójátékkal örvendeztette meg a komolyzene iránt fogékony közönséget.
– A mai koncertünkkel egy kis komolyzenei életet kívántunk hozni a városba. Sokféle korstílusból merítettünk anyagot: a barokk zenétől kezdve majdhogynem napjainkig bezárólag csendülnek fel dallamok a hangversenyen – tudtuk meg Szilágyi Lindától, aki korábban a Bartók Béla Zeneiskola növendéke volt. A zeneiskola dísztermének közönsége többek között hallhatott romantikus és bécsi klasszikus csellóversenyt, illetve huszadik századi zenét is.
A pápai kötődésű csellista saját bevallása szerint nagyon jól érzi magát a győri zeneművészeti intézetben, ahol tanárától, Déri Györgytől emberileg, zeneileg és technikailag egyaránt rengeteget tanulhat.
Linda elmondta, a zeneművészeti intézet elvégzése után zenekari, illetve zenetanári irányba lehet elindulni, ő maga pedig az utóbbi utat szeretné majd választani. – Nagyon nehéz elhelyezkedni ebben a szakmában, de én azért bizakodó vagyok. Úgy vélem, a mai világban is szükség van a komolyzenére, az emberek igénylik ezt a fajta muzsikát – fűzte hozzá a fiatal zenész.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!