Csoportelső a Pápa-Motax KC U18-as csapata


2012-12-06 15:34:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Csoportelső a Pápa-Motax KC U18-as csapata főképe
Az előző hétvégén a Pápa-Motax KC utánpótlás csapatai Veszprémben vendégszerepeltek, ahol lejátszották a novemberi pápai mérkőzések visszavágóit. Az odavágón mindkét pápai alakulat magabiztos győzelmet aratott megyei riválisa ellen. Adott volt a feladat, esélyeshez méltó módon ismét győzelemmel hazatérni a királynék városából.
Első mérkőzésen a 16 év alatti korosztály lépett pályára. Rögtön az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést, és már az első negyedben 12 pontos előnyt szorgoskodtak össze. A folytatásban sem változott semmi, hatékony védekezésből gyors ellentámadásokkal operált a PKC, és a félidőre kialakították a mérkőzés végéig megmaradó 30 pontos különbséget. A második játékrészben lankadt a figyelem, több új variációs lehetőséget is kipróbált Vajda edző, így kicsit érthető, hogy a különbség már nem nőtt a két csapat között

Veszprém UKE U16 - Pápa-Motax KC U16 43:74 (12:24, 4:22, 19:15, 8:13)
Jók: Horváth, Mező, Pölöskei

Vajda Balázs: Jó kis meccset játszottunk, örülök, hogy a második félidőben volt lehetőségem megnézni ki mire képes egy új rendszerben. Dolgozunk tovább, hogy döntőt játszhassunk.

Második mérkőzésen az eggyel idősebb korosztály, azaz az U18-as csapatok mérték össze tudásukat. Az előző elvárásoknak megfelelően indult itt is a mérkőzés. A jobb játékerőt képviselő pápai csapat kissé döcögős kezdés után rákapcsolt, és a negyed végére 10 pontos különbséget szorgoskodott össze. A második felvonásban ellenállást nem tűrő módon játszottak, a játék minden elemében riválisuk fölé kerekedtek. A nagyszünetre majd 30 pontos differencia állt az eredményjelzőn. A nagy különbség árnyékában a fiatalok túl kényelmessé váltak, aminek egy döcögős, kevésbé látványos kosárlabda lett az eredménye. Rövid időkérés után rendeződtek a fejekben az elképzelések, és a hátralévő részében a mérkőzésnek visszavette a kezdeményezést a Motax KC, így kialakítva a több mint 40 pontos különbséget.

Veszprémi UKE U18 - Pápa-Motax KC U18 37:81 (11:21, 7:23, 11:18, 6:19)
Jók: Horváth Á., Rozgonyi, Horváth K.

Vajda József: Örülök újabb győzelmünknek! Úgy gondolom megfelelő felkészülés volt a Győr elleni csoportrangadó előtt.

A pápai U18-as utánpótlás csapat hétfőn este játszotta a csoport rangadóját a Győr-Szol SZESE együttese ellen. Ez a mérkőzés döntött a csoport első helyéről. Ha 20 pont felett nyer a PKC, akkor csoportelsőként kerülnek a nyugati régió döntőjébe (korábban Győrben 78:58-as vereséget szenvedett a PKC). Egyik alapembere nélkül kellett felvenni a harcot a pápaiaknak, ugyanis Molnár gerincproblémák miatt nem lehetett ott a pályán. A mérkőzés álomszerűen kezdődött, 5 perc leforgása után 11:3-ra vezettek Vajda József tanítványai. A folytatásban fej-fej mellett haladt a két csapat, mindkét oldalon kombinatív játékokból tudtak eredményesek lenni a fiatalok. A negyed végén kissé megpörgette a Motax KC, így már az első negyedben ledolgozták hátrányuk felét. Bizakodásra adott okot több kulcsjátékosuk jó formája a mérkőzés hátralévő részére. A vendéglátók nemhogy tartották volna az eredményt, hanem robbantottak egy óriásit. Rozgonyi ellenállhatatlan centermunkája, Horváth Á. gyors betörései és Horváth Kristóf precíz dobásai ellen nem volt fegyvere a győri alakulatnak, a félidőben 47:21-es állással vonulhattak pihenőre. A harmadik negyed elején a győriek próbáltak keményíteni kicsit a védekezésükön, ám ez sem segített, a pápaiak rendre kosarakkal fejezték be támadásaikat. A negyed végére nem csak a mérkőzést, hanem a csoportelsőséget is eldöntötték (75:34). Az utolsó negyedben már csak a különbség volt kérdés. A megyeszékhelyiek elvesztették minden reményüket, a pápai fiatalok pedig igazán felszabadult játékot bemutatva alakították ki a mérkőzés végeredményét.

Pápa Motax KC U18 - Győr-Szol SZESE U18 109:47 (23:12, 24:9, 28:13, 34:26)
Jók: Horváth Á., Horváth K., Rozgonyi

Vajda József: Hatalmas gratuláció a srácoknak! Megmutatták mekkora tartás és játéktudás rejlik bennük. Megérdemelten nyertük meg csoportunkat!

A Pápa-Motax KC U18-as csapata öt győzelemmel és egy vereséggel megnyerte csoportját a győriek előtt, akikkel közösen december második hétvégéjén vesznek részt a nyugati régió négycsapatos döntőjében, ahol a nagymúltú Zalaegerszeg és Szombathely csapataival mérik össze erejüket.
A fiatalabbakra vár még egy erőpróba december 7-én Pápán, amikor a Győr csapatát fogadják. Céljuk, hogy megőrizzék veretlenségüket az utolsó fordulóban is, így magabiztosan bejutva a nyugati régió döntőjébe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!