Sikeresen szerepelt az országos megmérettetésen az ifjú pápai versmondó


2012-12-06 06:03:08  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Sikeresen szerepelt az országos megmérettetésen az ifjú pápai versmondó főképe
Arany minősítésben részesült Tóth Dávid, a Weöres Sándor Általános Iskola 7. osztályos diákja a Regősök húrján elnevezésű országos vers- és prózamondó találkozó budapesti gáláján.
Az iskolai versmondó versenyek legjobbjainak tehetséggondozó rendezvényét a Magyar Versmondók Egyesülete és a Fővárosi Művelődési Ház szervezte. – Májusban rendezték meg a megyei döntőjét ennek a versenynek Veszprémben, ahol Dávid első helyezett lett a korcsoportjában, így juthatott el a budapesti gálára. Körülbelül 50 diák vett részt a nívós megmérettetésen, az ország minden tájékáról érkeztek versenyzők. Az idáig eljutott gyerekek mind nagyon felkészültek voltak, közülük tanítványom arany minősítést kapott. Természetesen nagyon büszkék vagyunk rá – fogalmazott Horváthné Geschitz Ágota, a Weöres iskola magyartanára, Tóth Dávid felkészítője.
A fiatal díjazottól megtudtuk, Csorba Piroska kesztyűvel kapcsolatos versei közül mondott el néhányat a megmérettetésen. – Ági néni választotta ki a verseket, amik nekem is nagyon tetszettek, ugyanis vidámak, lehet rajuk nevetni, ugyanakkor van bennük egy kis drámaiság is. Olyannyira jól sikerült a versmondásom, hogy a zsűri véleménye szerint nem volt benne hiba – mondta Tóth Dávid.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!