Falinaptárt készített a Tapolcafői Kertbarát Kör


2012-12-06 03:54:39  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Falinaptárt készített a Tapolcafői Kertbarát Kör főképe
Bemutatta a 2013-as és a 2014-es esztendőkre szóló kétéves falinaptárát a Tapolcafői Kertbarát Kör szerdán este a Tapolcafői Művelődési Házban.
Az eseményen Horváth Endre, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd Somogyi Zoltán elnökségi tag, a naptár szerkesztője ismertette a színvonalas kiadványt.
– Nyáron az önkormányzat támogatásával a Tapolcafői Kertbarát Kör fotópályázatot írt ki Tapolca Forrás Tanösvény képekben címmel. A kiírásban szerepelt, hogy a legjobb fotókból az év végén egy naptár készül. Büszkén mondhatom, a kalendárium elkészült. A pályázatra összesen 64 fotó érkezett 15 pályázótól. Végül 34 kép került bele a naptárba. A fotókat Horváth Géza fotóművész, Mészáros László festőművész, illetve Gyimóthy Erzsébet, a Tapolcafői Művelődési Ház vezetője bírálta el – tájékoztatta hírportálunkat Somogyi Zoltán.
Mint mondta, a kétéves naptárban a pályázatra nevezett legjobb fotók mellett megtalálhatóak a környezetvédelemmel kapcsolatos jeles napok, továbbá fel vannak tűntetve a néphagyomány szerinti elnevezésű hónapnevek, illetve az egyes évszakok kezdőnapjai is.
– Emellett a naptár egyes lapjainak alján információk olvashatóak a Tapolca-patakról, az egyesületünk által létrehozott és gondozott Tapolca Forrás Tanösvényről, valamint természetesen a Tapolcafői Kertbarát Kör tevékenységéről. Valójában már a fotópályázat kiírásakor gondolkodtam rajta, hogy miként lehetne felhasználni a beérkező képeket. Az elgondolásaimat Nagy Zoltán, a Jókai Mór Városi Könyvtár grafikusa véglegesítette, akinek remek ötleteket és sok segítséget köszönhetünk. A közös munka eredményeként foghatjuk a kezünkbe egyesületünk tízedik kiadványát, ezt a kétéves falinaptárt – fogalmazott a kertbarát kör elnökségi tagja. Megtudtuk tőle, minden egyes naptár árából 500 forintot a tanösvényre tervezett malomkerék felépítésére fordítanak.
Az eseményen részt vett dr. Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója is, aki felszólalásában kiemelte, a mostani naptár létrejötte a helyi közösség, de legfőképpen az egyik legnagyobb létszámú és legaktívabb környékbeli civil szervezet, a Tapolcafői Kertbarát Kör tagjainak az érdeme. A könyvtárigazgató felhívta rá a figyelmet, a kétéves naptárak valódi ritkaságnak számítanak, és egyúttal örömét fejezte ki, hogy sokan látogatják a tapolcafői tanösvényt.
A naptár tapolcafői boltokban, a helyi kertbarát körnél, illetve a tervek szerint a pápai adventi vásáron is beszerezhető lesz.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!