A Mikulás és a nyuszik - Mesejáték a Weöres iskolában


2012-12-05 23:44:15  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


A Mikulás és a nyuszik - Mesejáték a Weöres iskolában főképe
Mikulásműsorral örvendeztették meg a Csókai és a Szivárvány Óvoda kisgyermekeit a Weöres Sándor Általános Iskola ötödik osztályos diákjai ma délelőtt.
A Weöres iskola ebédlőjében a Mikulás és a nyuszik című mesejátékot adták elő az oktatási intézmény tanulói. – A történet szerint a nyuszik egész évben csak huncutkodtak, nem tanultak sem verseket, sem dalokat, ezért félve várják a Mikulást. A manók segítik ki a nyuszikákat, akikkel közösen ellátogatnak egy iskolai próbára. A próba közben az iskolás gyerekek tanítgatják a nyuszikat, akik így ellesnek egy-két dolgot, és ezután már tudnak énekelni a Mikulásnak – foglalta össze hírportálunknak a cselekményt Gőgös Zoltánné, a Weöres iskola tanára, aki kollégájával, Gátiné Döbrönte Anikóval közösen állította össze a darabot és segítette annak megvalósulását.
Gőgös Zoltánnétól megtudtuk, 23 diák vesz részt a meseelőadásban, amelyben a gyerekek mellett különféle állatszereplőket, illetve manókat is láthat a közönség.
A pedagógus hozzáfűzte, hagyományt szeretnénk teremteni azzal, hogy meghívták az előadásra az iskolájukkal szoros kapcsolatban álló óvodákat.
A Mikulás és a nyuszik című mesejátékot a napokban többször bemutatják még a Weöres iskola diákjai – a darabot többek között pénteken délután 16 órától a Fő téren, az adventi forgatagban is láthatják az érdeklődők.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!