„Meghatározó éveket köszönhetek Pápának” – Kövér László a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Körben


2012-12-05 22:26:09  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


„Meghatározó éveket köszönhetek Pápának” – Kövér László a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Körben főképe
Illusztris vendég járt a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Körben: dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszélt szülővárosáról, Pápáról, az itt eltöltött meghatározó éveiről az evangélikus templomban tegnap este. A teltházas rendezvényhez a Pápai Polgári Kör tagjai is csatlakoztak.
A neves vendéget Borbély Lajos, a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör elnöke köszöntötte, majd Polgárdi Sándor esperes tartott nyitóimádságot. A többek között Pápa város díszpolgári címével büszkélkedő Kövér László gyermek- és fiatalkoráról, politikai pályafutásáról, valamint munkájáról is mesélt az érdeklődőknek, akik kérdéseket is feltehettek a közvetlen hangulatú összejövetelen.
– Meghatározó élmény számomra a Pápán eltöltött 18 évem. Születésemtől fogva a sorkatonai szolgálatom megkezdéséig éltem a városban, aminek különböző épületeihez, utcáihoz, és persze az általános, valamint a középiskolai éveimhez rengeteg élmény köt – vallotta be a politikus.
Meglátása szerint egy nemzetet csak akkor lehet igazán szeretni, ha valaki szereti, magáénak érzi azt a várost, falut, ahol született, felnőtt. Mint mondta, egy ember élete rengeteg kis mozaikszerű élményből áll össze, amik közül annál inkább felértékelődnek az első 18-20 év mementói, minél idősebb lesz valaki. – Életünk ezen szakaszának azokat az élményeket köszönhetjük, amik alapvetően befolyásolják, hogy milyen emberré válunk. Személy szerint én nagyon sokat köszönhetek ennek a városnak, a szüleimnek, a rokonaimnak, a tanáraimnak és a barátaimnak. Véleményem szerint csak a szűkebb szülőföldön keresztül lehet igazán kötődni az országhoz, a hazához. Persze vannak kevésbé szerencsés emberek, akik sanyarú gyermekkort, fiatalkort éltek meg a szülővárosukban és ezért másképp érzenek, de az én estem hála Istennek nem ilyen volt – tudtuk meg Kövér Lászlótól, aki saját bevallás alapján a gyerekkori barátságok közül a mai napig őriz jó néhányat.
– Sokan úgy gondolják, a politika ritkítja a barátokat, és előfordulhat, hogy van igazság ebben a megállapításban. Az én esetem azonban mást mutat, ugyanis nagyon sok barátot szereztem a közéleti tevékenységem révén is – fűzte hozzá a házelnök.
A nemzetközi helyzettel kapcsolatban a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör vendége kiemelte, Európa nem csupán gazdasági, hanem erkölcsi válságban is van – utóbbi pedig súlyosabb krízist jelent, mint az anyagi problémák. Hozzátette, Nyugat-Európa sok mindent feláldozott a materiális értékek élvezetéért, a látszólagos anyagi jólétért, ami eddig tartott, és ennek meg kell fizetni az árát.
A belpolitikára kitérve Kövér László hangsúlyozta, a kormány azért dolgozik, hogy minél élhetőbb országot teremtsen. Egyebek mellett fontosnak tartja, hogy a pedagógusoktól a diákok egy életre szóló útravalót kapjanak, továbbá több gyerek szülessen családban, mint azon kívül. Szülővárosát tekintve az Országgyűlés elnöke elmondta, olyan Pápát szeretne, amely perspektivikus jövőt tud biztosítani a fiataljainak.
A rendezvényen részt vett többek között dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott és Unger Tamás alpolgármester is.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!