Három új teherautó a Magyar Közút Pápai Üzemmérnökségén


2012-12-01 18:00:58  | cikk: HuHa  | 


Három új teherautó a Magyar Közút Pápai Üzemmérnökségén főképe
Három új eszközhordó nehéz tehergépjárművet kapott a közelmúltban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Üzemmérnöksége. A Zrt. az elmúlt évek legnagyobb beruházását hajtotta végre az idén eszközparkjában és szolgáltatásaiban, hogy a legjobb színvonalon lássa el a téli útüzemeltetési feladatokat. Veszprém megye 14 új teherautóval gyarapodott, ebből három került Pápára. A Mercedes típusú, legmodernebb felszereltséggel rendelkező járművek a húszéves Tátrákat váltották fel, azokat pihenőre engedték a hosszú szolgálat után. A Pápai Üzemmérnökségen így tizenkét hóeltakarító gép – sószórók, hóekék, hómarók és rakodógépek – várakoznak a téli bevetésre.
-Az új gépjárművek műszaki megoldásai megfelelnek a mai kor követelményeinek, gyors és biztonságos beavatkozást tesznek lehetővé – mondta el az új teherautókról Polgár Elemér, az üzemmérnökség vezetője. A céghez 364 km úthálózat kezelése tartozik, ezen teljesítenek majd szolgálatot az új és régi hóeltakarító gépek, szükség esetén pedig további gépeket bérelnek a hó- és síkosság-mentesítéshez. Az üzemmérnökségen harminc fő mozgósítható a feladatra, közülük mától hatan állandó készenlétben vannak váltásos rendszerben, december elsején kezdődik ugyanis a II. fokozatú téli ügyeleti rend. A téli felkészülési munkákat egyébként már elvégezték, a mobil hóvédműveket (hófogókat) a héten kihelyezték a hófúvás által veszélyeztetett útszakaszokra, mintegy hatezer méter hosszan, és a síkosság-mentesítéshez használandó ipari sót és érdesítő zúzalékot is betárolták már.
-A téli útüzemeltetési munkák a hó és síkosság-mentesítést jelentik, elsődlegesen ez a dolgunk télen, emellett növényzetgondozási feladatokat és útburkolat karbantartási munkákat, téli kátyúzásokat végeznek kollégáim ebben az időszakban – magyarázta az üzemmérnökség vezetője. Polgár Elemértől megtudtuk, a közel négyszáz kilométernyi útnak egynegyedén folyamatos, őrjáratos szolgálatban végzett síkosság-mentesítést kell ellátniuk, többek között a 83-as számú főút hozzájuk tartozó szakaszán, a Pápa-Sárvár útvonalon a megyehatárig, valamint a Somlai úton, a Teveli úton és a Gyimóti úton. Amennyiben az időjárás télire fordul, ezeken a szakaszokon kezdik meg a munkát, ezt követően az ún. rayonos (szakaszos) besorolású utak hó– és síkosság-mentesítését végzik el, az ívekben, emelkedőkön, csomópontokban. A munkagépek a síkosság észlelésekor azonnal indulnak, szükség esetén pedig preventív beavatkozást is végeznek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!