Megtartotta éves küldöttgyűlését az ipartestület


2012-12-01 15:40:53  | cikk: HuHa  | 


Megtartotta éves küldöttgyűlését az ipartestület főképe
Törvényi kötelezettségének eleget téve megtartotta éves küldöttgyűlését a Pápa és Térsége Ipartestület. Az ipartestületi székházban tartott tanácskozást ma délelőtt rendezték meg, szerény érdeklődés mellett. Az idei esztendő munkájáról Szabó Tibor elnök számolt be a megjelenteknek. Mint mondta, bár a válság az iparosokat és az ipartestület sem kímélte, szolgáltatásaikat az idei évben is biztosítani tudták a tagságnak, így a tűzvédelmi vizsgával, egészségügyi minimumvizsgával, balesetvédelemmel, munkaügy- és munkavédelemmel kapcsolatban fordulhattak hozzájuk a tagok. Emellett a vállalkozásokat saját pályázataik kapcsán is segítették, például a dokumentációk kitöltésében. A beszámolóban elhangzott, több témában jelezték észrevételeiket a térség országgyűlési képviselőinek - köztük a kötelező kamarai tagsággal, a telephely engedélyezési jogszabályokkal és az adózás rendjével kapcsolatban – képviselve a vállalkozások érdekeit. A Pápa és Térsége Ipartestület csatlakozott az IPOSZ országos szervezetéhez abban a pályázatban, melyet az IPOSZ nyert el „Munkahelyi képzések támogatása – ernyőszervezeteken keresztül az IPOSZ szervezésében„ címmel, s melynek keretében 82 főnek tudtak továbbképzési lehetőséget biztosítani. Szabó Tibor elmondta, szervezetük idén is képviseltette magát a városi rendezvényeken, hagyományos programjaik közül az Iparos és családi napot idén is megszervezték, a következő hetekben pedig a mikulás és a nyugdíjas karácsony ünnepét tartják meg. Az elnök kiemelte, az iparosok idén is kitettek magukért, munkájukkal hozzájárultak a Vajda Lakótelepi Óvoda megújulásához és ismét segítettek a kórháznak is. Az ipartestület gazdálkodásáról és alapítványuk működéséről Kovács István, a felügyelőbizottság elnöke tartott beszámolót, majd három ipartestületi tagot köszöntöttek, negyedszázados tagságukért. Brunner József árufuvarozó, Kiss Zoltán árufuvarozó és Németh István víz-gáz-központifűtés szerelő 25 éves ipartestületi tagságáért ezüstgyűrűt vehetett át az elnökségtől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!