Továbbra sem tud nyerni a Lombard Pápa Pakson


2012-11-30 20:53:44  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Továbbra sem tud nyerni a Lombard Pápa Pakson főképe
Az OTP Bank Liga 17. fordulójában, a tavasz második előrehozott találkozóján a Paks otthonába látogatott a Lombard Pápa. A mieink jó formában látogattak az atomvárosiakhoz, hiszen múlt héten emlékezetes meccsen legyőzték a Videotont, és legutóbbi hét meccsükből mindössze egyen, a Siófok ellen maradtak pont nélkül. A fordulót megelőzően mindkét csapat 20 ponttal állt, így az újabb három pont jó helyezéssel kecsegtette volna bármelyik gárdát. Sajnos Zsivóczky-Pandel Gyula dolgát sérülések és eltiltások nehezítették, Balogh Balázs és Maróti Béla továbbra is sérült, Goran Maric, Tóth Bence és Ceasar Quintero pedig a Videoton ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, így bekerült a kezdőbe Tóth Gábor, Szabó Ottó és Németh Milán is, a mieink a Szűcs – Nagy, Dlusztus, Présinger, Németh – Tóth, Sekour, Rodenbücher, Horváth L. – Seye, Arsic összetételben vágtak neki idei utolsó bajnoki mérkőzésüknek. A mérkőzésen a kezdeti próbálkozásokat követően fél óra elteltével megszerezték a vezetést a hazaiak, Báló passzát Tököli gurította középre, majd érkezett Eppel, aki a bal alsóba belsőzött 1-0. Hat perccel később Németh próbálkozott, Csernyánszki azonban jobb lábbal védeni tudott. A 38. percben Tököli került helyzetbe, aki azonban a bal alsó mellé gurított, majd Szűcs mentett Eppel elől. Fordulás után nem sokkal megfogyatkoztak a mieink, Horváth Levente ugyanis teljesen feleslegesen begyűjtötte második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni. Az 57. percben Báló találta el a kapufát, majd a szórványos pápai lehetőségek után jött a mindent eldöntő 84. perc, ekkor Tököli lépett ki Vayer passzával, majd az elfekvő Szűcs fölött a kapu közepébe ívelt 2-0. A Lombard alapemberei nélkül felejthető produkciót mutatott be Pakson, így a Siófok elleni találkozóhoz hasonlóan újabb nagy lehetőséget szalasztott el, hogy a középmezőny első feléhez csatlakozzon.

MVM Paks – Lombard Pápa 2-0 (1-0) Gsz.: Eppel, Tököli

Zsivóczky-Pandel Gyula: Azt gondolom, ez gyenge meccs volt, és mi gyengén futballoztunk. A védekezésünk még úgy-ahogy rendben volt, ám a támadójátékunk nem volt hatékony. A Paks ugyanakkor megérdemelte a győzelmet. A megszerzett húsz pont miatt valóban nem kesereghetek. Maximalista vagyok, azt szeretném, ha a játékosaim is a lehető legjobbra törekednének. Mindent elkövetek azért, hogy tavasszal már új és magabiztos Lombardot láthassanak a szurkolóink.

MVM Paks: Csernyánszki - Heffler T. (Vayer 60'), Éger, Fiola, Szabó - Bartha, Báló - Kulcsár, Eppel (Hahn 86'), Heffler N. (Simon 76') - Tököli Attila

Lombard Pápa: Szűcs – Nagy, Dlusztus, Présinger, Németh (’86 Cekulajevs) – Tóth, Sekour, Rodenbücher, Horváth L. – Seye, Arsic (’66 Király)

A Lombard Pápára még két idegenbeli Ligakupa találkozó vár, december 4-én Zalaegerszegre, december 7-én Kaposvárra látogatnak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!