Edzőmeccs kerekedett a Pápa Motax KC mai bajnokijából


2012-11-30 20:46:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Edzőmeccs kerekedett a Pápa Motax KC mai bajnokijából főképe
A Pápa Motax KC az NB II-es kosárlabda bajnokság 7. fordulójában a tabella hátsó régiójában szereplő Dombóvári KS ellen folytatta menetelését. A mieink osztályzata ezidáig csillagos ötös, hiszen mind az öt megvívott bajnokijukat megnyerték, legutóbb a Murafém-Kanizsa KKSE '11 gárdáját győzték le 75-61-re. Ami a mai ellenfelet illeti, a Tatai SE elleni diadalt leszámítva nem sok sikerélménye volt ezidáig a Dombóvárnak, hiszen a Pécsbánya, a Siófok és a Zalaegerszeg is legyőzte őket, és Pápán sem sok jóval kecsegtetett számukra a négy negyed. A hazaiaknál a Fülöp, Ács, Henrik, Feigl, Vajda ötös vonult fel, és a feldobásnál el is hozták a labdát, majd egy 14-1-es rohammal kezdtek. A vendégek nem erre számítottak, kissé megilletődötten vezették támadásaikat (5. perc 21-3). A negyed végére kintről nem is volt rossz kísérlet, és hazai részről megnyugtató, a vendégek részéről kétségbeejtő különbség alakult ki (38-6). A második negyedben is elmaradt a dombóvári csoda, Viant, Horváth Kristóf, Rédei is pályára lépett, a mieink hatékony védekezése mellé gyors támadások, kidolgozott triplák párosultak, a félidőben 66-22 állt az eredményjelzőn. „Ennyivel jobbak” – hangzott el a félidőben a vendégek mesterétől, és valóban, osztálykülönbség volt a két csapat között, mely a harmadik negyedben (89-41) is jól látható volt. Bár az iram érhető módon kissé visszaesett a végére, az átadások pontosságába itt-ott hiba csúszott, a vendégek néhány triplája ült, Vajda Balázs csapatának győzelme azonban az első játékperctől kezdve borítékolható volt, egyetlen nyitott kérdés maradt a végére, ki szerzi a pápaiak 100. pontját, a megtisztelő címet Henrik István tudhatja magáénak, 114-57 lett a végeredmény.

Pápa Motax KC - Dombóvári KS 114-57 (38-6, 28-16, 23-19, 25-16)

Vajda Balázs: Örülök, hogy hazai pályán ilyen sima győzelmet sikerült aratnunk, dupla annyi pontot dobtunk, mint az ellenfél. Az döntött a mi javunkra, hogy az első perctől kezdve koncentráltunk, védekezésünk és a kinti dobásaink is nagyon jól működtek.

Az U-18-as gárda december 3-án hétfőn 17:30-tól a Győr ellen a csoportelsőségért lép pályára. December 4-én, kedden pedig ismét Hepp-kupa mérkőzés az NBI/B csoportjának élmezőnyébe tartozó Győr-Szol-Széchenyi Egyetem ellen, a kezdés 17:45.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!