40+1: Verseskötet két fiatal összefogásával


2012-11-28 20:44:40  | cikk: mo  | 


40+1: Verseskötet két fiatal összefogásával főképe
Egy pohár vörösbor, hangulatos gyertyafény, gondolatébresztő beszélgetések – ilyen keretek között mutatták be a közelmúltban azt a verseskötetet, amely két fiatalember – Nyári Ádám és Mayer Norbert – szoros barátsága és közös munkája nyomán jöhetett létre. A fiatal alkotópáros meghitt körülmények között igyekezett bemutatni a könyvecskét, s az abban található illusztrációk közül néhányat ki is állítottak. Az egyik belvárosi kávéházban tartott alkalmon az alkotók az összefogás erejére hívták fel a figyelmet, és ösztönözték az érdeklőket a versek és a grafikák kapcsán kialakult érzéseik, gondolataik megfogalmazására.

40+1. Ezt a címet adta verseskötetének Nyári Ádám. A kötet szerzője 41 verset válogatott össze korábbi alkotásaiból, melyek egyetlen emberhez szólnak. Ahhoz az emberhez, aki a középiskolás évek alatt segítette, terelgette Ádámot az élet útvesztőiben. Nem véletlen a szám sem, hiszen az illető születésnapjára készült a különleges ajándék. Nyári Ádám 15 és 18 éves kora között írta a legtöbb versét, közel 80 alkotást vetett papírra. A fiatal szerző érdeklődésünkre elmondta, egyfajta összegzés volt számára az, amikor a nap végén megfogalmazta kamaszkora hullámzó érzéseit. Ezek sokszor pesszimizmussal voltak átitatva, de ma már éppen ezért tud belőlük továbbépítkezni – fogalmazott Nyári Ádám.

A kötethez Mayer Norbert készített illusztrációkat. A tervező-grafikus hallgató elmondta, nehéz elvonatkoztatni a szakmájától, hiszen a tervező-grafika és a vers illusztráció igencsak távol állnak egymástól. Mégis igyekezett olyan formákat és vonalvezetést alkalmazni a kötetben, amelyek személyes ihletettségűek. A versek és az illusztrációk így kerek egészet alkotnak és egy esztétikus, fiatalos lendületet sugárzó kötet született. Mayer Norbert a kávéházban ki is állította a 41 rajz 10 legjobbját, és több korábbi munkáját is bemutatta. A tervező-grafikus hallgató már több referenciát tudhat maga mögött, ő készítette például a Pápa Városi Televízió új logóját is.

A fiatal alkotók dedikálták a megjelent kötetet és könnyed beszélgetésre invitálták az érdeklődőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!