Több mint egymillió forint a szülészeti osztálynak - karácsonyi vásárt szervezett a SAC


2012-11-27 19:22:56  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Több mint egymillió forint a szülészeti osztálynak - karácsonyi vásárt szervezett a SAC főképe
Harmadik alkalommal szervezték meg a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW), a NATO Légiszállítást Kezelő Program Iroda és a Boeing vállalat alkalmazottai és családjaik azt a jótékonysági karácsonyi vásárt, amelyet a múlt vasárnap tartottak a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában. A jótékonysági akció során különböző tárgyakkal, díszekkel, ételekkel és süteményekkel képviseltették magukat mind a 12 nemzet tagjai.  A vásár célja a jótékonyságon túl, a közösségépítés, hiszen a közös készülődés összehozza a családokat, fiatalokat, így a gyermekek már egész fiatalon megismerhetik az adakozás örömét. A szervezők és a résztvevők célja, hogy tegyenek a városért és annak lakosaiért, s egyben megköszönjék az ideköltözött családok a szívélyes és meleg fogadtatást.
A vásáron a családtagok által otthon készített használati tárgyakat, karácsonyi díszeket, hagyományos nemzeti ételeket és italokat adták el, s a befolyt összeg teljes egészében jótékony célra ajánlották fel. A kolontári iszapömlés károsultjai és a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány után idén a Gróf Esterházy Kórház Jövőjéért Alapítvány részére ajánlották fel a vásár teljes bevételét, melyből a Szülészeti Osztály eszközvásárlást tervez végrehajtani. A külföldi katonacsaládok közel 1,4 millió forinttal gazdagították az alapítványt. Ma délután Siri Jensrud, a vásár szervezője adta át dr. Halász László osztályvezető főorvosnak a szép összeget tartalmazó adományt.
Siri Jensrud érdeklődésünkre elmondta, már nyár óta lelkesen készítették az ajándéktárgyakat a vásárra a családok.
A fiatal norvég hölgy hozzátette még, hogy másfél évvel ezelőtt ő is itt szült ezen az osztályon, s mivel a gyermekek jelentik a jövőt, ezért szerették volna a szülészetet támogatni.
Dr. Halász László köszönetét fejezte ki a nagylelkű adományért, s mint mondta, nagyon ritkán kap a szülészet támogatást, s ez most nagy segítség.
- Nagy megtiszteltetés és egyben meglepetés is volt számunkra, amikor megtudtuk, hogy osztályunkat szeretnék támogatni a SAC programban résztvevő katonacsaládok. Az 1.393.065 Ft-ból a szülészet egy korszerű magzati diagnosztikus eszközt fog vásárolni. Az eszköz nagy segítség az osztálynak, hiszen a mai kor elvárásainak megfelel, s egyszerre több terhest tudnak majd ellátni. Tavaly a tűzoltóktól EKG műszert kaptunk, amit azóta is rendszeresen használunk - mondta dr. Halász László.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!