Tapolcafő, a békés városrész – Ülésezett a tapolcafői testület


2012-11-27 01:51:03  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Tapolcafő, a békés városrész – Ülésezett a tapolcafői testület főképe
Megtartotta soron következő ülését Tapolcafői Városrész Önkormányzata a település művelődési házának nagytermében tegnap délután. A részönkormányzati képviselők – Takácsné Molnár Eszter, Vargáné Kósi Márta, Villmanné Ikervári Lilla és Somogyi Zoltán – mellett az ülésen többek között részt vett Unger Tamás alpolgármester is.
Zsegraics Gyula, a részönkormányzat elnöke ezúttal hiányzott a tanácskozásról – a képviselő Lőrincz Zsigmond, Kovászna tragikus hirtelenséggel elhunyt polgármesterének temetésére utazott el –, távollétében Somogyi Zoltán vezette az ülést.
A képviselő-testület elé tárt rendőrségi beszámolóból kiderült, Tapolcafő a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó többi településhez képest a bűnügyileg nem fertőzött települések közé tartozik. 2012-ben eddig hat bűncselekményt jelentettek be az itteni városrészen, melynek vagyon és közbiztonsági viszonya jónak mondható – ezzel a megállapítással Somogyi Zoltán is egyetértett. A helyiek ettől függetlenül szeretnék, ha a rendőrök gyakrabban járőröznének Tapolcafőn.
A képviselők a napirendi pontok tárgyalása során elfogadták az önkormányzat 2012. évi háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló beszámolót és Pápa Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetési koncepcióját is, majd pedig véleményezték a városházán ma tárgyalandó rendelet-tervezeteket.
A továbbiakban a képviselő-testület tagjai elfogadták a hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról, a temetőkről és a temetkezésekről, valamint a közterület használatáról és a reklámozás rendjéről szóló önkormányzati rendelet-módosítások is.
Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezetője beszélt a hulladékkezelési díjak változásáról, míg Egyed Tamás, a temetőt fenntartó MÉKI-R Kft. ügyvezető igazgatója a temetkezéssel kapcsolatos kérdésekre válaszolt. Az önkormányzat Közterület-felügyeletének településrészt érintő tevékenységéről Radó István, a Közterület-felügyelet vezetője számolt be. A tanácskozáson részt vett Bánhidi László, a Városgondnokság intézményvezetője is, aki Radó Istvánhoz hasonlóan hangsúlyozta, a Tapolcafőn felmerülő problémákkal kapcsolatban a helyeik bátran forduljanak a falugondnokhoz, aki megteszi a szükséges lépéseket a Városgondnokság, vagy a Közterület-felügyelet illetékeseinél.
A településrészi testületi ülés végén Somogyi Zoltán felhívta a figyelmet a Tapolcafői Kertbarát Kör soron következő rendezvényére: december 5-én, 18 órakor naptárbemutatót tartanak a település művelődési házában.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!