„Hallgasson mindenki sok jó zenét…” - Lukács Péter, a Bikini együttes gitárosa a Gyurátz-körben


2012-11-26 20:49:57  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Hallgasson mindenki sok jó zenét…” - Lukács Péter, a Bikini együttes gitárosa a Gyurátz-körben főképe
Ismét egy Pápáról származó fiatalember tartott előadást a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör novemberi összejövetelén. Ezúttal Lukács Péter, Peta, a Bikini együttes gitárosa látogatott el szülővárosába a gondolkodó kör vendégeként, akit Borbély Lajos, volt rajztanára hívott meg.
Lukács "Peta" Péter 1978. április 6-án született Pápán. Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolába járt, majd a Bartók Béla Zeneiskolában fuvolázni tanult. A Türrben kezdte meg középiskolai tanulmányait, de 1995-ben Budapestre költözött. A fővárosi Szent László Gimnáziumban érettségizett, és a negyedik osztállyal párhuzamosan a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatója lett, természetesen gitár szakon.
- Családomban édesapám zenélt, talán innen jött a zene iránti szeretetem. Több mint 6 éve vagyok a Bikini gitárosa, amit nagyon-nagyon élvezek. Jó érzés az együttes tagjának lenni, ezzel egy gyermekkori álmom vált valóra. Eleinte féltem a feladattól, mivel nagy korkülönbség van köztünk, de az első perctől fogva úgy tudunk együtt dolgozni, mint akik 100 éve ismerik már egymást. Sokat köszönhetek Németh Alajosnak, aki mindig támogatott engem - meséli Peta.
- Kezdetben főleg a rockzene érdekelt, később azon belül az instrumentális rock zene. A kezdeti időszakban főleg ilyen jellegű nótákat írtam, amelyekből látható és hallható volt néhány darab az 1996-os Ki Mit Tud? műsorban is. Rengeteg zenei műfaj érdekel, a klasszikustól a rockig - mondta a gitáros.
- Számomra a zenélés az életet jelenti. Nehéz megfogalmazni az érzést, mivel szerencsés embernek mondhatom magam, mert gyermekkori vágyam vált valóra, azzal, hogy a hobbim - a zene - egyben a munkám is lett. Munka közben nagyon jól érzem magam, bár sokat kell dolgozni, utazni, koncertezni. Minden pápainak azt üzenem, hogy hallgassanak sok jó zenét - tette hozzá nevetve.
Aki a közeljövőben szeretné Petát hallani, az a 2012-es év első és utolsó European Mantra koncertjére, az új Gödör Klubba látogasson el december 18-án.
Végül beszélt jövőbeli terveiről, melyek között szerepel, hogy jövőre egy új stúdiólemezzel készülnek a Bikinivel, valamint egy szólólemezzel is szeretnék megörvendeztetni a zenebarát közönséget.
A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör decemberi összejövetelét jövő kedden, december 4-én tartja, amikor is dr. Kövér László házelnök előadását hallgathatja meg a közönség.

Képek:

Eddigi munkái:
2005 - European Mantra – F.A.Q. Alive (Lakatos Gáborral közösen)
2004 - The Rock Band – Születtem, szerettem
2005 - The Rock Band – Koncert (CD, DVD)
2005 - Kaltenecker Trió – Shantansz
2006 - European Mantra – 5
2007 - Juhász Gábor Trió - Fények
2007 - Bikini - Őrzöm a lángot (Németh Alajossal)
2008 - Bikini - 25 év Bikini
2009 - K.L.B. Trio - Just Like Jazz

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!