Négypontos Videoton lista a bírói tévedésekről


2012-11-26 19:30:22  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: vidi.hu  | 


Négypontos Videoton lista a bírói tévedésekről főképe
A vasárnapi Lombard Pápa – Videoton mérkőzést követően a játékvezető tevékenysége miatt a vendégcsapat edzője nem értékelte a látottakat. A vezetőség ma a Videoton hivatalos honlapján foglalt állást a mérkőzésről, Játékvezetők–Vidi 1–0 című írásában. „Csapatunk nem bírta el, hogy a játékvezetők ismét nem védték meg a játékosokat” – fogalmaz a tudósítás. A szerző négy pontban sorolta fel, hogy Takács János játékvezető mely szituációkban hibázott.

Íme a négy legnagyobb játékvezetői tévedés:
1. Sándor Györggyel szemben egyértelműen szabálytalankodott a 16-oson belül Rodenbücher, a játékvezető nem ítélte meg javunkra - 0-0-s állásnál - a jogos büntetőt.

2. Tóth Bence piros lapot érő szabálytalansága Kovács Istvánnal szemben.

3. Vinícius jogtalan piros lapja. A felvételen egyértelműen látszik, hogy Rodenbücher (20-as mezben) arcon vágta Nikolicsot, aki az ütés miatt hátra esett, és a mögötte álló Tóth Bencét Viníciusnak lökte. Ezt követően a hazaiak 30-as mezben szereplő játékosa, Quintero próbálja szándékosan letalpalni Vinícius térdét, óriási szerencse, hogy végül nem érte el játékosunk lábát, hiszen a mozdulatot követően komoly sérülést okozhatott volna - mindezt teljesen szándékosan és büntetlenül.

4. Szűcs Lajos nyújtott lábbal, piros lapot érően letaglózta Paraibát a 16-oson belül, miközben a labda a közelben sem volt. Csupán néhány centin múlt, hogy a hazaiak kapusa nem találta telibe fiatal csatárunk arcát.

A játékvezető a következőképp indokolta meg Vinícius piros lapját a mérkőzés jegyzőkönyvében:
A mérkőzés 34. percében a Lombard-Pápa játékosa (10) Tóth Bence szabálytalankodott ellenfelével, (ezért sárga kártyával figyelmeztettem) amelyet követően Sousa Dos Santos Paulo Vinícius hozzá rohant és felemelt karral szándékosan mellbe lökte, amiért kiállítottam.
Takács János játékvezető"

A Nemzeti Sport egyébként a tízes skálán 4-es osztályzattal „jutalmazta” Takács ténykedését, ettől függetlenül - ami a legfontosabb - a Lombard Pápához került a három pont.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!