Ülésezett a borsosgyőri testület


2012-11-26 12:13:40  | cikk: mo  | 


Ülésezett a borsosgyőri testület  főképe
Borsosgyőri Városrész Önkormányzata véleményezte a holnapi városi képviselőtestületi ülésen tárgyalandó rendelet-tervezeteket és döntött a 2012. évi költségvetési előirányzat felhasználásáról is. A részönkormányzati képviselők – Bereczky Nóra, Tóth József, Varga Zoltánné és az elnök Máté István – elfogadták az önkormányzat 2012. évi háromnegyedéves gazdálkodásáról szóló beszámolót, majd tárgyaltak Pápa Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetési koncepciójáról. A koncepció kapcsán Máté István a fejlesztési célú feladatokra vonatkozó forrásokról érdeklődött. Unger Tamás alpolgármester a koncepció két fontos elemét emelte ki, amelyek – megítélése szerint – befolyásolhatják a fejlesztési célú tevékenységet. Az egyik az adósságkonszolidáció kimenetele, a másik pedig az ún. önerőpályázat. Az alpolgármester elmondta, amennyiben mindkettő sikeres lesz, akkor a fejlesztési célú forrásokat mindenképpen újra lehet gondolni és új célokat lehet meghatározni.
A településrészi testületi ülésen a képviselők véleményezték a holnap tárgyalt rendelet-tervezeteket. A települési hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló tervezet kapcsán a testület beszámolót hallgatott meg a Közszölg Kft. tevékenységéről. Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezetője beszélt a hulladékkezelési díjak alakulásáról és szólt az ügyfélfelderítésről is, amelynek keretében ebben az évben 800 háztartást szólítottak fel a közszolgáltatás igénybevételére – fogalmazott Mészáros Csaba. A temetőkről és a temetkezésekről szóló 18/2000. (IX.13.) önkormányzati rendelet módosításával kapcsolatban a testület meghallgatta a Méki-R Kft. képviselőjének beszámolóját, melyből kiderült, a temetőkarbantartási költségek nagy mértékben meghaladták a bevételeket, ezért a kft. infláció körüli díjemelést javasolt. A közterület használatáról és a reklámozás rendjéről szóló 18/1994. (V.17.) önkormányzati rendelet módosítása kapcsán az ülésen elhangzott, Borsosgyőrön 2012-ben mindössze egy szerződést kötöttek egy reklámtáblára vonatkozóan. A képviselők a rendelet-tervezetet és a rendeletek módosítására vonatkozó előterjesztést elfogadták.
Az ülésen a testület tagjai beszámolót hallgattak meg a Városgondnokság Borsosgyőrön végzett tevékenységéről. Bánhidi László intézményvezető elmondta, a rövid átmeneti időszak után december elsejétől a településrészen új falugondnok áll munkába. Az intézményvezető hangsúlyozta, fontosnak tartják, hogy az alkalmazott helyi lakos legyen, hiszen így tudja a leghatékonyabban végezni feladatát. Bánhidi László hozzátette, a településrészek és a Városgondokság között jó a kapcsolat, és folyamatos a kommunikáció.
A testület döntött arról is, hogy a költségvetési előirányzatból 200 ezer forintot fordítanak kulturális csoportok működési költségeire, a településrészen lebonyolított rendezvények kiszolgálása céljából eszközvásárlásra és a karácsonyi ünnepség megszervezésére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!