Seye fejesével legyőzte a Videotont a Lombard Pápa


2012-11-25 20:19:16  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Seye fejesével legyőzte a Videotont a Lombard Pápa főképe
Az első előrehozott tavaszi fordulóban, az OTP Bank Liga 16. fordulójának zárómérkőzésén a Lombard Pápa a Videotont látta vendégül. A két csapat már negyedik alkalommal nézett egymással farkasszemet, a két bajnoki mellett a Ligakupában is egy csoportba kerültek a felek. A meccsen a vendégek mestere, Paulo Sousa nem ülhetett a kispadon, mivel a legutóbbi pécsi bajnokin kiállította a játékvezető. Zsivóczky-Pandel Gyula nem számíthatott a sérült Balogh Balázsra és Maróti Bélára, a mester a múlt héthez képest egy poszton változtatott, Szabó Ottó helyett Arsic kapott helyet a kezdőben. A mérkőzés kezdőrúgását születésnapja alkalmából Györkös Béláné a Pápai Egyesített Labdarúgó Club technikai vezetője végezte el. A kezdeti tapogatózás után a mérkőzés első eseménye egy tizenegyes szituáció volt, Kovács pontos labdájával Sándor iramodott meg a büntetőterületen belül, majd Rodenbücher és Présinger közös erővel szerelni tudta, a Vidi csapatkapitánya azonban hevesen büntetőt reklamált Takács játékvezetőnél. Három perccel később Kovács bal oldali veszélyes beadását Rodenbücher fülelte le. A 20. percben Maric lőtt kapura, ám Tujvel magabiztosan fogta a lövést. A látványos játék elmaradt, de így sem unatkoztak a kilátogatók, a 33. percben ugyanis kisebb verekedés alakult ki: Tóth Bence kemény belépője után a vendégjátékosok megtámadták a pápai középpályást, majd Vinícius a játékvezető szerint megtaposta a földön fekvő Tóthot, amiért kiállította a játékost. Hat perccel később megszerezte a vezetést a Lombard, Arsic bal oldali beadását Seye bólintotta a kapuba 1-0. A félidő hajrájában Présinger lecsúszott beadását kis híján bevédte Tujvel, de csak szöglet lett belőle. A második játékrészben Tóth Bence helyett Tóth Gábor kapott lehetőséget, rögtön az első percben pedig a Videoton veszélyeztetett, Sándor indította Nikolicot, aki kissé kisodródva mellé gurított. A 48. percben Tóth Balázs könyökölt szándékosan Arsic bordái közé, a jutalma sárga lap lett. Az 50. percben Seye kapott remek labdát, aki a kifutó Tujvel mellett hosszan tolta meg a játékszert, így odalett a komoly lehetőség. Nyolc perccel később a csereként beállt Tóth lőtt kapura egy visszagurítást, a vendég hálóőr csak másodszorra tudta megfogni a lövést. Tujvel kollégájának is akadt dolga, a 65. percben Nikolic lőtt 16 méterről, ám Szűcs bravúrral védett. Érdekes szituációt hozott a 67. perc, ekkor ugyanis egy felívelt labdára Paraiba csapott le, aki a kifutó Szűccsel „találkozott”, ám a fehérváriak által remélt büntető elmaradt, kirúgással folytatódott a meccs. A 86. percben Sándor lábában volt az egyenlítő találat, Gyurcsó beadását a csapatkapitány kevéssel belsőzte fölé. A fennmaradó időben nem változott az eredmény, a Lombard Pápa egy kemény, olykor durva meccsen igen értékes három pontot gyűjtött be, mellyel megelőzte a Pécset és a Paksot is, és feljött a 12. helyre a tabellán.

Lombard Pápa – Videoton 1-0 (1-0) Gsz.: Seye

Zsivóczky-Pandel Gyula: Mindent megtettünk a győzelemért, nagyon örülök a sikernek, gratulálok a csapatomnak. A kiállítás minket zavart meg jobban, a Videoton feljött, ennek ellenére meg vagyok elégedve a játékosokkal. Érkezésemkor 21 pontot tűztünk ki célul, most 20-nál vagyunk, bízom benne, hogy Pakson is jól fogunk szerepelni.

A Videoton részéről senki nem kívánt nyilatkozni.

Lombard Pápa: Szűcs – Nagy, Dlusztus, Rodenbücher, Présinger – Quintero (’75 Horváth L.), Sekour, Tóth B. (’46 Tóth G.), Arsic – Maric (’81 Szabó O.), Seye

Videoton: Tujvel - Szolnoki, Vinícius, Kaká, Hector Sanchez – Kovács (’85 Walter Lee), Tóth (’60 Paraiba), Sándor, Renato Neto (’75 Mitrovic), Gyurcsó – Nikolics

A Lombard Pápa november 30-án Paksra látogat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!