Sikeres szezonon vannak túl a pápai játékvezetők


2012-11-25 17:18:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikeres szezonon vannak túl a pápai játékvezetők főképe
A Pápai Játékvezetői Csoport megtartotta hagyományos évzáró bálját. Az összejövetelen a szinte teljes keret részt vett. Előbb Gyürüsi Gábor, a Játékvezetői Bizottság csoportvezetője értékelte az elmúlt évet, majd Csik Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei Igazgatója valamint Mező Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának Veszprém Megyei Igazgatója szólt a megjelentekhez.
- Sikeresnek értékelem az idei évet, hiszen nagy előrelépést tettünk a fiatalok beépítésében – vélekedett Gyürüsi Gábor. Márciusban a sikeres toborzásnak köszönhetően Veszprémben tíz fiatal játékvezető tett sikeres vizsgát, közülük ketten tanulmányi okok miatt nem kezdték meg működésüket, nyolcan viszont hétről-hétre küldést kaptak kispályás-, utánpótlás-, és alsóbb osztályú mérkőzésekre. A tavasz problémamentesen lezajlott, ősszel sajnos egy alkalommal tettlegesség miatt a játékvezetőnek be kellett szüntetnie a bajnokit, még mindig sok a létszámhiányos kiállás, a megyei harmadosztályban pedig két csapat is visszalépett. A Megyei Játékvezetői Bizottság új, szigorúbb szintidőket állapított meg, korhatárokra lebontva. Az MLSZ döntése értelmében a 60. életévet betöltött sípmesterek nem működhetnek tovább, így a mai napon négy pápai bírótól veszünk búcsút, Bejczi Ottó, Som József, Sulyok Ottó és Vörös József is visszavonul.
10 éves játékvezetői tevékenységérét Schnellbach Gábor, Bagarus László, 15 éves működésért Heller János, Maráz József, 20 éves tevékenységéért Szepesi Mihály és Takács Ervin kapott elismerést, Bors József pedig 25 éves játékvezetői pályafutása elismeréseképpen vehetett át egy nagy emlékserleget. A Pápán rendezett sikeres nyári edzőtábor szervezésében és lebonyolításában végzett munkájáért Gyürüsi Gábort is díjazták, csakúgy, mint a pápai csoportban végzett sikeres munkájáért Bors Józsefet, Láposi Józsefet valamint Borbély Lászlót.
A pápai csoportvezető hozzátette, decemberben ismét alapfokú játékvezetői tanfolyamok indulnak. A képzésre 14 év fölötti lányokat és fiúkat, illetve hölgyeket és urakat várnak. A tanfolyam december 14-én indul, és 2013 márciusában ér véget, az eredményes vizsgázók a tavaszi szezonban már bemutatkozhatnak megyei mérkőzéseken.
Az UEFA és az MLSZ támogatásával induló alapfokú tanfolyamokra való jelentkezés feltételei:
- Betöltött 14. év
- Orvosi alkalmasságot igazoló tanúsítvány (beszerzése és bemutatása a tanfolyam alatt is lehetséges)
- Minden jelentkezőnek 30 napnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítványt be kell mutatni
A képzési idő: 35 óra, a tanfolyami díj nappali tagozatos diákoknak 12.500 Ft + ÁFA, felnőtteknek 18.500 Ft + ÁFA
Veszprém megyében bővebb információt kérni az alábbi személyektől lehet:
Veszprém: Márton Zsolt 30/383-7051
Ajka: Lovasi István 70/453-3375
Tapolca: Keszthelyi Tamás 70/376-2058
Pápa: Gyürüsi Gábor: 70/376-2073

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!