A hálaadás lebontja a határokat és összeköt - Ünnepelt a légiezred


2012-11-24 08:20:59  | cikk: mo  | 


A hálaadás lebontja a határokat és összeköt - Ünnepelt a légiezred főképe
A hálaadás az egyik legfontosabb nemzeti ünnep az amerikaiak számára. A hagyomány szerint az ünnep tulajdonképpen arról szól, hogy az emberek kinyilvánítják a bőséges termés felett érzett örömüket és hálájukat. Éppen ezért hálaadáskor a családtagok, barátok – akár nagyobb távolságok árán is – összegyűlnek, és közösen elfogyasztják a hálaadás-napi vacsorát. Ilyenkor hagyományosan pulykát fogyasztanak, de az ünnepi asztalon elhagyhatatlanul szerepelnek még olyan fogások, mint a pulykához felszolgált töltelék, áfonyaszósz, krumplipüré, zöldbab és sütőtöktorta.

Éppen ilyen gazdag gasztronómiai kínálattal ünnepeltek a Nehéz Légiszállító Ezred tagjai és az ezreddel együttműködő katonai és civil szervezetek képviselői is. A vendégseregben számos pápai intézmény és szervezet képviselői, ezenkívül civilek is jelen voltak, hiszen a Pápán állomásozó légiszállító ezred tagjai fontosnak tartják, hogy minden lehetőséget megragadjanak a város közösségébe történő beilleszkedésre, így az ezred amerikai parancsnoka és felesége itt tartózkodásuk során baráti kapcsolatokat alakíthatott ki Pápán.

Az ünnepi alkalmon Keith P. Boone ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka üdvözölte a megjelenteket, majd köszönetét fejezte ki az ezredben szolgáló katonáknak munkájukért, családtagjaiknak pedig a támogatásért. Elmondta, jelenleg 300 külföldi család tartózkodik Pápán, és ez az ünnep is alkalmat ad arra, hogy jobban megismerjék egymást – fogalmazott az ezredes, majd  köszöntője után Szabó Ferenc főhadnagy, tábori lelkész vezetésével közösen adtak hálát az ünnepi vacsoráért.

A parancsnok érdeklődésünkre elmondta, bár távol vannak hazájuktól, de a hálaadás pontosan egy olyan ünnep, amely lebontja a határokat és összeköti a nemzeteket. És igaz, hogy az ünnep amerikai eredetű, de az elgondolás, hogy hálát adunk valamiért, a családunkért, a barátainkért, a sikereinkért, a városért, ahol élhetünk és mindenért, amivel támogatnak bennünket, az egyetemes.
- Mivel az Amerikai Egyesült Államok lakossága is rendkívül változatos és vegyes, így nem kirívóan furcsa, hogy nem Amerikában, hanem egy másik országban ünnepelünk, egészen nemzetközi szellemben. Számomra különösen nagy boldogságot okoz, hogy ennyiféle nemzet és ilyen sokféle korcsoport ünnepelhet együtt. Hálát adok mindazért, amiben itt részünk van – hangsúlyozta Boone ezredes.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!