Las Vegasban is felértek a világ tetejére a Pannonia Power SE versenyzői


2012-11-23 11:31:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Las Vegasban is felértek a világ tetejére a Pannonia Power SE versenyzői főképe
Többször hírt adtunk már arról, hogy a Pannonia Power SE a klub történetének eddigi legnagyobb versenyén, a november elején rendezett WPC Fekvenyomó és Erőemelő Világbajnokságon vett részt Las Vegasban. A verseny kiválóan sikerült a pápai erőemelőknek, hiszen Nagy Rita a speciális ruha nélküli kategóriában 112,5 kilogrammal világbajnok, a ruhás kategóriában 142,5 kilogrammos teljesítménnyel ezüstérmes lett. Horváthné Balogh Piroska a tőle megszokott magabiztossággal mindent vitt, mindkét kategóriában világbajnoki címnek örülhetett. Az egyesület mérlege három arany, egy ezüstérem.
- Akarhat-e edző ennél többet? – teszi fel a kérdést Farkas Tamás, az egyesület edzője, vezetője – úgy vélem nem. A legnagyobb problémát a hosszú út utáni regenerálódás jelentette, az időzónák miatt nem tudtunk napokig aludni, a szombati érkezés után hétfőn bemérlegeltünk, kedden pedig már versenyeztünk is. Sportolóink annak köszönhették gyors akklimatizálódásukat, hogy mindketten három műszakban dolgoznak, és megszokták, hogy ott és annyit alszanak, ahol és amennyit tudnak. A női mezőny 30-35 fős volt, Horváthné Balogh Piroska teljesítményéről sok mindent elmond, hogy az abszolút első helyet is megszerezte, hiszen testsúlyához mérten ő teljesített a legjobban, bár első gyakorlatát elrontotta - izgalmassá téve a versenyt - de aztán brillírozott és mindenkit maga mögé utasított.
A pápai csapat a versenyt követően természetesen Las Vegas-t is igyekezett minél jobban megismerni.
- Azt kértem a versenyzőktől, hogy amíg le nem zajlik a verseny, fegyelmezzék magukat, hiszen ez a város nagyon csalogató, és könnyen az eredmények rovására mehetett volna, ha belevetjük magunkat az éjszakába. Las Vegas életre szóló élmény, igen látványos hely, valódi értékrenddel. Habár Amerikában minden díszletszerű, mégsem lehet megmagyarázni, hogy a ló a legszebb madár. Az eredmények eredmények, a kudarcok pedig kudarcok. Ha valaki kiemelkedik az átlagból, azt elismerik, díjazzák. Furcsa volt számunkra az a népszerűség, ami körülvett minket. Megállítottak minket az utcán, hotelben, üzletekben, érdeklődtek, dicsértek minket, fényképezkedtek velünk. Először nem igazán értettük és hittük el ezt, később már megszoktuk és mi tagadás, jólesett a figyelem. Érdekesség, hogy az elutazás előtt tudomásunkra jutott, hogy a nevadai kaszinóváros első embere, Mrs.Carolyn Goodman magyar felmenőkkel rendelkezik. Kiderült, hogy a politikus keszthelyi kötődésű, sőt a családfájában pápai rokonra is bukkantunk. Szerettünk volna találkozni vele, de ez sajnos az amerikai elnökválasztás miatt nem jöhetett létre.
Az egyesület vezetője még bizonytalan a jövőt illetően.
- A Pannonia Power teljesítette a küldetését. Megvalósította azokat a célokat, amelyeket megalakulásakor kitűzött. Minden korosztály számára biztosított sportolási, versenyzési lehetőséget. Tagjaink közül jópáran évek óta a világ élvonalába tartoznak. Minden évben volt ifi, junior, felnőtt és masters bajnokunk, diákolimpiai aranyérmesünk. A Bakonyaljáról indultunk, eljutottunk Las Vegas-ba a sztratoszférába. Nem tudom hányan gondolták volna, hogy Pápa városából idáig eljutunk. Gondolta-e vajon Sidó tanár úr, mikor levitt néhány súlyzót az iskola tornatermébe és ezzel elindította a városban a súlyzós edzéseket. Gondolták-e azok a súlyemelők, akik a Pápai Húsosban edzettek, versenyeztek, hogy egyszer majd, néhány erőemelő Las Vegasban emeli fel a Pápa feliratú magyar zászlót, a Himnuszt hallgatva. Én Las Vegasban elbúcsúztam az erőemelő versenyeztetéstől, versenyfelkészítésektől. Hogy a Pannonia Power SE-ben, hogyan folytatódik a munka, a versenyzés, az a közgyűlésen fog eldőlni. Végezetül szeretném megköszönni mindenkinek, akik velünk voltak, hogy végig segítettek, bíztak bennünk és velünk örültek a sikereknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!