Városi sudoku verseny volt a Munkácsyban


2012-11-21 19:28:34  | cikk: mo  | 


Városi sudoku verseny volt a Munkácsyban főképe
Kitűnően fejleszti a gyerekek logikai készségeit, erős koncentrációt és jó megfigyelőképességet igényel – ezért szerveznek rendszeresen sudoku bajnokságot a Munkácsy Mihály Általános Iskolában mind az alsó, mind a felső tagozatosok számára. A felsősök megmérettetése már megvolt, a legjobbak bejutottak a megyei döntőbe. Ma az alsós diákokon volt a sor, ezúttal azonban nemcsak iskolai szinten szervezték meg a versenyt, hanem meghirdették a város más általános iskoláiban is.
A sudoku bajnokságot minden évben megszervezi a Munkácsy-iskola. Érsekné Kovács Ildikó elmondta, csaknem tíz évvel ezelőtt, amikor a matematika szakkörökön egyre népszerűbbé vált a tanulók körében ez a rejtvényszerű logikai táblázat, a pedagógusok úgy gondolták, miért ne mérhetnék össze tudásukat a diákok e tekintetben is. Így szervezték meg a 2000-res évek elején az első bajnokságot, ma pedig már városi szinten vetélkedhetnek a gyerekek. A matematika szakkör vezetője elmondta azt is, nagyon hasznos a sudoku a tanulók számára, hiszen fejleszti a logikát és nagyon oda kell figyelni a táblázat kitöltésénél, ezért jó hatással lehet a tanulási képességekre is.
A sudoku bajnokságra 19 tanuló jelentkezett, jöttek a Tarczy Lajos Általános Iskolából, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából és a természetesen a munkácsysok is részt vettek a megmérettetésen. Három kategóriában zajlott a verseny, a másodikosok egy 4-es és két 6-os, a harmadikosok egy 4-es, egy 6-os és egy 9-es, míg a negyedikesek két 6-os és egy 9-es sudoku táblázatot töltöttek ki. A feladatlapokat az alsós munkaközösség és a matematika szakkör pedagógusai ellenőrizték. A kategóriák első három helyezettje rejtvénykönyvet kapott.

Képek:

2. évfolyam
 1. Kun-Szabó Attila - Munkácsy
 2. Balatoni László   - Szt. István
 3. Körmöndy Réka  - Munkácsy

3. évfolyam
 1. Váczy Dorottya   -  Munkácsy
 2. Sarus Gergő       -  Szt. István
 3. Szabó Gergő     -   Szt. István

4. évfolyam
 1. Cserkuti Sándor  -  Munkácsy
 2. Tibold Eszter      -  Munkácsy
 3. Antal Attila      -  Munkácsy

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!