Pro Publico-díjban részesült a Hirtenberger-vállalat tulajdonosa


2012-11-21 19:21:12  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Pro Publico-díjban részesült a Hirtenberger-vállalat tulajdonosa főképe
Sikeres, példaértékű üzleti pályafutása, Pápa város gazdasági fejlődésében, valamint a helyi közösség támogatásában betöltött szerepe elismeréseként dr. Áldozó Tamás polgármester Pro Publico-díjat adományozott dr. Helmut Schuster, a Hirtenberger-vállalat tulajdonosa részére.
A rangos elismerést ünnepélyes keretek között vette át az idén nyolcvanéves üzletember a város vezetőjétől ma délben a városházán.
Dr. Helmut Schuster 1996-ban vette át a súlyosan eladósodott Hirtenberger-vállalatot, mely jól átgondolt, ésszezű gazdasági döntései sorozatának eredményeképpen jutott el a mai szintre – hangzott el a friss Pro Publico-díjas méltatásakor. Jelenleg három telephelye van a Hirtenbergernek: kettő Ausztriában, egy pedig Magyarországon, Pápán található. A vállalat dolgozói létszáma 900 fő felett van, közülük több mint 500-an a pápai cég alkalmazottai, így a városunkban található Hirtenberger-gyáregység kiemelkedő jelentőséggel bír a cégcsoporton belül.
A Hirtenberger-vállalat vezetője a tíz évvel ezelőtti pápai színrelépésekor egy bérelt telephelyen 50 fővel működő üzemet hozott létre, amiből mára már a város gazdasági életének egyik meghatározó, több mint ötszáz főt foglalkoztató vállalkozását építette fel az Ipari Parkban.
Dr. Helmut Schuster – aki saját elmondása szerint második otthonaként tekint Pápára – a díj átvételét követően megtekintette a városháza felújított épületét, és elismerését fejezte ki vendéglátóinak a látottakkal kapcsolatban.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!