Sikerekkel tértek haza a munkácsysok Városlődről


2012-11-21 14:00:02  | cikk: mo  | 


Több mint 80 diák képviselte városunkat a múlt héten megszervezett Német Nemzetiségi Ki-Mit-Tud?-on, Városlődön. Dr. Hauberné Szabó Tímea beszámolójából kiderült, a legtöbb kategóriában indultak munkácsysok: a megmérettetésen részt vett a tánccsoport, az énekkar, a zenekar és többen bizonyíthattak furulyán, illetve vers és próza kategóriában. A német nyelvtanár szerint ez utóbbiban ritkán tapasztalt szép sikereket értek el a Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulói, hiszen az 5-6. osztályosok versenyében Péter Fruzsina 5. n osztályos tanuló és a 7-8. osztályosok versenyében Varga Rebeka 7.n osztályos tanuló 1. helyezést ért el. A pedagógus kiemelte Hauber Henrik teljesítményét, aki dialektus kategóriában az 1-2. osztályosok körében 4. lett. Mindhárom diák továbbjutott a márciusban, Mosonmagyaróváron megrendezendő regionális versenyre, melyen 5 megye és Budapest legjobbjai mérik össze tudásukat.
A városlődi megmérettetésen több mint 400 tanuló mérte össze tudását. A versenyre kizárólag német nyelvű anyaggal készülhettek a gyerekek: a zsűri főleg nemzetiségi dalokat és táncokat várt, dialektus kategóriában pedig a gyűjtött anyagot részesítették előnyben. Dr. Hauberné Szabó Tímea elmondta, a Munkácsy-iskola énekkara ezüst, tánckara, zenekara és furulyacsoportja pedig bronzminősítésben részesült.

Varga Rebeka próza kategóriában most indult először a megmérettetésen. A hetedikes diáklány elmondta, A nagymamám című prózát vitte Városlődre, melyet rengeteget gyakorolt, szinte minden nap. Szereplése előtt nagyon izgult, de megérte a lámpalázat, hiszen a nyolc versenyző között első helyen végzett. Varga Rebeka elárulta azt is, hetedik éve tanulja a német nyelvet, jól megy neki és nagyon szereti is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!