Kispályás díjátadó a Sportcsarnokban


2012-11-20 20:03:01  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kispályás díjátadó a Sportcsarnokban főképe
A 22 csapatvezetőből 13-an vettek részt a városi kispályás bajnokság mai díjkiosztóján a Városi Sportcsarnokban. Ebben a szezonban a két csoportban összesen 220 meccset rendeztek, melyeken 2133 találat született. A megváltozott lebonyolítást és az új játéknapokat jól fogadták a csapatok, ráadásul idén kimondottan sportszerűek voltak a játékosok is, így egy sikeres pontvadászatot tudhat maga mögött a Kispályás Bizottság. A 20-20 fordulót Horváth István, a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás sportszervezője értékelte.
- Nagyon jónak értékelem a bajnokságot, mely az új rendszernek köszönhetően izgalmasabb, változatosabb lett. Mindkét csoportba a korábbi első-, másod-, és harmadosztályból is került együttes, előzetesen közel egyforma erősségűnek gondoltam az A és B csoportot, aztán a rájátszás eredményeinek tudatában úgy tűnik, hogy kicsivel erősebb volt a B jelzésű. Mindenki jól alkalmazkodott az új viszonyokhoz, a 220 meccsből mindössze nyolc maradt el.
Horváth István röviden szólt a várható változásokról is.
- Az elképzelés a jövőt illetően az, hogy ha marad ez a létszám, akkor az idei eredmények alapján első-, és másodosztályt alakítunk ki, az első osztály - 11 csapattal - a két csoport első feléből, a másodosztály - 10 alakulattal - a hátsó régióból állna össze. Ez természetesen változhat, hiszen lehetnek visszalépések, úgy tudom az Inter-Thermo Kertváros jövőre nem nevez, reméljük lesznek olyan munkahelyi, baráti közösségek, akik kedvet kapnak az induláshoz.
Horváth András a játékvezetők szemszögéből értékelte a bajnokságot.
- Hat játékvezető vezette idén a mérkőzéseket, sajnos ott tartunk, hogy úgy kell rábeszélni a bírókat, hogy elvállalják az összecsapásokat. Senkit sem lehet kötelezni, hogy vezessen kispályás mérkőzést, néhány játékos viselkedése nem pályára való, jó példa erre a múlt héten a Sportcsarnokban rendezett rájátszás során történt kisebb közjáték.
Kovács Csilla, a Fegyelmi Bizottság elnöke örömét fejezte ki, hogy kevés munkát adtak neki a csapatok.
- Az ’A’ csoportban 16 kék és 4 piros lapot osztottak ki a játékvezetők, a B-ben pedig mindössze négy kék lapot. Sajnálatos eset is történt, nevezetesen, hogy egyik mérkőzésen más igazolásával akart pályára lépni egy játékos, ennek büntetése is változni fog, a Magyar Labdarúgó Szövetség kezdeményezésére ugyanis ilyen esetben ügyészségi feljelentést tesz a szövetség.
A kispályás foci a városi teremtornával folytatódik december 2-án.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!