Össz-harcművészeti szeminárium és WAKF központi övvizsga


2012-11-19 15:12:43  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Össz-harcművészeti szeminárium és WAKF központi övvizsga főképe
A Marcali VSZSE Küzdősport szakosztálya a Birkózócsarnokban össz-harcművészeti szemináriumot szervezett. A rendezvényen közel ötvenen vettek részt Budapestről, Kaposvárról, Keszthelyről, Nagykanizsáról, Pápáról, Zalaegerszegről és több településről érkeztek sportolók, a harcművészet különböző stílusaiból. Képviseltette magát a kung-fu, a kyokushin karate, a kick-box, az MMA, a kobudo és természetesen a ju-jitsu. A szemináriumon Nagy Róbert (2. dan) ju-jitsu és kobudo foglalkozását Si Jo Márton László a Hong Lung Chuan Tao kung fu stílusalapító mesterének és Si Gung Kasza László kung fu mesternek szemináriuma követte. Végh János (2. dan) a philippines arnis (a rövid bottokkal vívott harc) alaptechnikáiból tanított meg mozdulatokat a résztvevőknek. Horváth Ferenc (5. dan) a kick-box vizsgaanyagból mutatott be sorozatokat ez azért is hasznos volt a sportolóknak, mert a délig tartó szemináriumot a World All-Style Kickboxing Federation 2012-ben Magyarországon megrendezett utolsó előtti központi övvizsgája követte.
- A szövetségnek minden évben kötelező szemináriumot tartani, ahol mindenki saját stílusáról tart egy előadást, jómagam ebben a szövetségben a kung-fu szakág vezetője és kick-boksz szekciójának bírója vagyok. Olyan tradicionális harcművészeti technikákat mutattam, melyek küzdelemben és önvédelemben használhatóak. A bemutatót követően a mesterekkel egyeztettünk a jövő évi tervekről, a szeminárium övvizsgával zárult - tájékoztatta honlapunkat Kasza László.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!