Az új járdán is lehet már közlekedni


2012-11-18 18:10:51  | cikk: HuHa  | 


Az új járdán is lehet már közlekedni főképe
A Fő tér nyugati oldalán készülő járda egy szakaszát már birtokba vehették a járókelők, hiszen ahogy haladnak előre a burkolással a kivitelezők, úgy adják vissza a gyalogosforgalomnak a megszokott útvonalat az OTP során. A munkálatok ezen a héten három területen is folytak, hiszen a megépített elválasztó raszterek behatárolják az egyes burkolandó területeket, ahol egymástól függetlenül is dolgozhatnak az építők. A közel száz méter hosszú járdaszakasz és a hozzá tartozó kapubejárók mintegy hétszáz négyzetméter gránitkővel borított felületet jelentenek, ebből a hét végére mintegy ötszáz négyzetméternyi elkészült. Az egyes épületekhez vezető, elkészült szakaszokat meg is nyitották a gyalogosforgalom előtt, a még építés alatt álló területeken pedig biztosítják a gyalogosok közlekedését. A tér túloldalán, a 12-es számú raszterhez tartozó 278 négyzetméteres felületen is haladtak a kivitelezők, a felület egyharmadát már gránitkövet fedik és ezekkel párhuzamosan folyamatosan készülnek a felszíni csapadékvíz elvezetését szolgáló betonfolyókák is, amik 250 méter hosszan, a tér különböző részein gondoskodnak majd a többezer négyzetméteres terület csapadékvíz elvezetéséről.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!