Egy Rejtő-történetet dolgozott fel a Szó és Kép Színpad


2012-11-18 10:55:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Egy Rejtő-történetet dolgozott fel a Szó és Kép Színpad főképe
A Szó és Kép Színpad ismét egy nagyszerű, humorral fűszerezett előadását nézhették meg az érdeklődők a Kékfestő Múzeumban tegnap este. A társulat ezúttal egy már régebben bemutatott darabját dolgozta át.  Csukárdi Sándor rendező kérdésünkre elmondta, Rejtő Jenő: A biztosíték című bohózatát már négy évvel ezelőtt színpadra állították.
- A vasvári fesztiválra készítettük ezt a darabot, ahonnan a legjobb komédiás díjat el is hoztuk. Rejtő Jenő a kedvencünk, nagyon szeretjük sajátos humorát és poénjait. Bohózatainak kiváló figurái vannak, reméljük, sokak tetszését el is nyeri majd műsorunk.
A történet a csábításról szól. Egy neves fogorvos harmonikus családban él, miközben kettős élete van. Este lokálokban, spiccesen tölti el az időt, hobbija, hogy fiatal lányokkal ismerkedik. Egzisztenciája ezt meg is engedi. Pechére, az egyik „bűnözése” nem múlik el következmények nélkül, a lány teherbe esik. Az alkalmi barátnő ezért megjelenik az illető fogorvos irodájában és követeli a biztosítékot a megszületendő gyermekének. Közben odatéved egy biztosítékokat áruló ügynök is, ami majd a kavarodást okozza. Az orvos azt hiszi, hogy ő az ember, akit a lány küldött, hogy megzsarolja a biztosíték ügyében.
A sztori vége természetesen Rejtő-féle csattanóval ér véget.
Csukárdi Sándor elmondta még, a szereplők kiválasztásánál szerencsések voltak, hiszen nagyon jó karaktereket tudtak a megfelelő szerepekhez társítani. Janus Norbert a kimért doktor, felesége Rózsás Hajnalka, Elza, a csapongó kislány Balogh Adrienn volt, Gabnai Attila Elza testvérét, míg Csukárdi Sándor pedig az ügynök szerepét alakította.
E darabban debütált a társulat új tagja, Szabó Dániel, aki Rejtő Jenő szerepét játszotta el.
Az előadás különleges volt, hiszen a Rejtő Jenő tollán megálmodott bohózatot a társulat némileg átdolgozta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!