Speciális kézilabda torna a Weöresben


2012-11-17 14:15:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Speciális kézilabda torna a Weöresben főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola tornaterme adott otthont a Magyar Speciális Olimpia Szövetség területi kézilabda tornájának. A kupa célja a játék-, és versenyzési lehetőség biztosítása, a kézilabdázás megszerettetése, és sporttapasztalatok szerzése volt. A Speciális Olimpia alapelve ugyanis azon a meggyőződésen nyugszik, hogy az értelmi sérült emberek is képesek – megfelelő segítséggel – tanulni, ezáltal a társadalom aktív és hasznos tagjává válni, és ezzel párhuzamosan élvezni az élet adta örömöket – a munkában, az emberi kapcsolatokban, a szabadidős tevékenységekben, így a sportban is. A Speciális Olimpia mozgalom küldetése, hogy a nyolc éves, és annál idősebb értelmi sérült emberek számára egész éven át tartó edzési és versenyzési lehetőséget nyújtson különböző olimpiai sportágakban, napjainkra már több mint 20 sportágban mérhetik össze erejüket a fogyatékos sportolók. A tornát az SO szabályai szerint rendezték, tehát csak azok a sportolók vehettek részt, akik sajátos nevelési igényű tanulók, tanulásban akadályozottak vagy értelmi fogyatékosok, valamint hivatalos versenyengedéllyel rendelkeznek, melyet az SO adott ki. A játéknap divizionálással indult, melynek segítségével a teljesítmény figyelembevételével alcsoportokba, úgynevezett divíziókba sorolták a versenyzőket. A mai versenyre hét csapat nevezett.
 - A képességek alapján két divíziót alakítottam ki – mondta Czoborné Kilián Ildikó szakágvezető. Az elsőbe három, a másodikba négy csapat került. Idén Budapest, Tordas, Várpalota, Győr és a Balla Róbert téri Általános Iskola tanulói alkotta három pápai csapat lépett pályára. Az első divízióban szereplő három gárda magas színvonalú kézilabdát játszik, ők tisztában vannak a szabályokkal, a játék technikai elemeivel. Nemcsak fiú csapatok vesznek részt a kupán, vegyes összetételű együttesek is megmérkőznek egymással, bízom benne, hogy a Pápa I. csapata az első divízió élén végez.

Eredmények:

I. divízió
1. Pápa I. csapat
2. Győr
3. Várpalota

II. divízió
1. Diószeghy Beac SE Budapest
2. Pápa II.
3. Pápa III.
4. Tordas Tempo SE

Különdíjasok:

I. divízió
Gólkirály: Kiss István Pápa (21 gól)
Legjobb játékos: Takács Dávid (Győr)
Legjobb kapus: Győri Zoltán (Várpalota)

II. divízió
Gólkirály: Velkei István (Budapest)
Legjobb játékos: Horváth József (Pápa)
Legjobb kapus: Kocsis József (Tordas)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!