Bábszínkör a Weöresben


2012-11-17 08:04:54  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Bábszínkör a Weöresben főképe
Csepürágók címmel bábszínkör indult a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Pápai forgatag elnevezésű projektjéhez kapcsolódóan a Weöres Sándor Általános Iskolában. A tizenkét alkalmas foglalkozássorozat keretein belül a gyerekek a bábszínházi alapismereteket sajátíthatják el.  A Társadalmi Megújulás Operatív Program egyik sikeres pályázatán a JMSZK is indult, így heti egy órában vehetnek részt bábszínkör foglalkozásokon a Weöres-iskola és a Tarczy-iskola tanulói.
Végh Zsolt, a Pegazus Színház igazgatója, a szakkör vezetője hírportálunk kérdésére elmondta, a foglalkozást úgy dolgozták ki, hogy minél szélesebb részét öleljék fel azoknak a területeknek, melyben a gyerekek fejleszthetők és nevelhetők.
- Az első alkalommal a színház egyik darabjának főpróbáján vehettek részt a diákok, megismerkedtek a színészi munkával, s az itt folyó tevékenységgel. A foglalkozásokon a mozgástól a hangadásig betekintést nyerhetnek a színészi világba. A mai alkalommal különböző hangszerekkel ismerkedtünk meg, természetesen rengeteget játszottunk, énekeltünk. Szeretnénk, ha a tizenkét foglalkozás során a gyerekek fejlődését szolgálnánk, jobban megismernék magukat, bátrabbak lennének, szebben beszélnének. Sok szituációt és játékot elemzünk majd, melyből rengeteget tanulhatnak.
A foglalkozásoknak a Weöres-iskola drámaterme ad otthont.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!