Őrült meccsen döntetlen a Perutzban


2012-11-16 20:22:30  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Őrült meccsen döntetlen a Perutzban főképe
Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a Lombard Pápa Diósgyőr csapatát fogadta a Perutz Stadionban. Az őszi szezon utolsó fordulójában a hazaiak a 13. helyről, a vendégek a 8. pozícióból várták Iványi kezdő sípszavát, igaz hiába állt öt helyes különbség a két csapat között, a pontok tekintetében mindössze hárommal szerzett többet a Sisa legénység. Az a miskolci gárda, mely az utolsó öt fellépéséből mindössze egyet tudott megnyerni. A mieink – leszámítva a múlt heti Siófok elleni gyenge produkciót – jó formában futballoznak, négy veretlen meccs után maradtak alul a Balaton partján, és kedden a Ligakupában is miután egy félidőt átaludtak, hátrányból fordítva nyertek. A felek eddig összesen négy alkalommal találkoztak, a statisztika a Diósgyőrnek kedvez, miután három alkalommal nyertek és egy alkalommal maradtak alul. Zsivóczky-Pandel Gyula a kezdés előtt úgy fogalmazott, az év legfontosabb meccse vár rájuk, melyen mindenképpen be szeretnék gyűjteni a bajnoki pontokat, a mieink szokásos sárga-fekete szerelésükben, 1000 néző előtt a Szűcs – Nagy, Dlusztus, Rodenbücher, Présinger - Tóth B., Sekour, Szabó, Quintero - Maric, Seye összeállításban kezdték az összecsapást. Az első 20 percben jobbára mezőnyjátékot láthattak a drukkerek, egyedül Seye lövése okozott némi riadalmat Tajti kapuja előtt. A 25. percben aztán egy buta szabálytalanságot követően büntetőhöz jutottak a vendégek, Rodenbücher faultolta Vadászt, Iványi a büntetőpontra mutatott, Tisza pedig nem kegyelmezett 0-1. Fél óra játék után ismét a tizenegyespontra mutatott a játékvezető, miután Tóth Bence szedte fel Gosztonyi ütőit. Az ítéletvégrehajtó megint Tisza volt, aki ezúttal sem hibázott 0-2. A 36. percben előbb Seye majd Maric puskázta el a Quintero-tól kapott labdát, a helyzetei megvoltak a mieinknek, csak a befejezésekbe csúszott hiba. A félidő vége előtt egy szöglelet Sekour kézzel segített a hálóba, Iványi természetesen nem adta meg a találatot. A félidőben Szabó Ottó helyett Arsic jutott lehetőséghez, így ő már testközelből láthatta, ahogy az 55. percben Nagy buktatta Seyét, amiért megkapta második sárgáját és mehetett zuhanyozni. Egy óra játék után Iványi a hazaiaknak is befújt egy büntetőt, miután Hanek szabálytalankodott Seyével szemben, Maric pedig higgadtan a kapu bal alsó sarkába gurított 1-2. A 66. percben kilenc emberre fogyatkozott a Diósgyőr, a félpályánál Gosztonyi nyújtott lábbal tarolta le Tóth Bencét, amiért azonnal pirosat kapott. Ezt követően is mindent egy lapra feltéve rohamozott a Lombard, a 83. percben Rodenbücher lőtt előbb nagy helyzetben fölé, majd következett a 92. perc, amikor Hanek lerántotta Sekourt a 16-oson belül, újabb 11-es és a második sárga lap is előkerült, így nyolc emberrel fejezték be a vendégek. A labda mögé ismét Maric állt, aki a bal alsót választotta. A Lombard Pápa így egy három kiállítást és négy büntetőt hozó találkozón egy ponttal gazdagodott.

Lombard Pápa – Diósgyőr 2-2 (0-2) Gsz.: Maric 2 ill. Tisza 2

Sisa Tibor: Amíg egyenlő volt a létszám, uraltuk a mérkőzést, jól játszottunk támadásban és labdatartásban is, egy remekül futballozó Pápa ellen. A kiállítás után át kellett szervezni a csapat szerkezetét, de az újabb piros lapokat már nem lehetett kibírni. A győzelmet megérdemeltük volna, így több mint sajnálatos, hogy két pontot veszítettünk.

Zsivóczky Gyula: Gratulálok a csapatomnak. Úgy érzem, hogy a mi játékunk dominált a mérkőzésen egy kiváló DVTK ellen. A két kapott tizenegyes megfogott minket, de a második félidőben, létszámfölényben uraltuk a mérkőzést. A vendégek nyolc játékossal védekeztek. Próbáltuk cserékkel frissíteni a csapatot ezen az örült mérkőzésen.

Lombard Pápa Termál FC: Szűcs - Nagy (Benko), Dlusztus, Rodenbücher, Présinger - Tóth B. (Horváth), Sekour, Szabó (Arsic), Quintero - Maric, Seye

DVTK: Tajti - Vadász, Nagy T., Hanek, Gohér - Gosztonyi, Takács, Fernando (Gal), Elek - Bacsa, Tisza (Rudolf)

A Lombard Pápa az OTP Bank Liga előrehozott tavaszi fordulójában november 25-én 18:30-tól a Videotont látja vendégül.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!