Meseolvasó kisdoktorok jártak a Gróf Esterházy Kórházban


2012-11-15 19:15:00  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Meseolvasó kisdoktorok jártak a Gróf Esterházy Kórházban főképe
Az évek óta zajló népszerű kezdeményezést folytatva ismét Pápára látogatott a K&H gyógyvarázs-program, amelynek keretében meseolvasással csaltak mosolyt a Gróf Esterházy Kórházban ápolt gyerekek arcára a Petőfi Sándor Gimnázium diákjai ma délután.
A városi kórház gyermekgyógyászati osztályán dr. Bilinszky Zsuzsanna osztályvezető főorvos köszöntötte a jelenlévőket, majd bemutatta a 15 ággyal rendelkező osztályt. Mint mondta, az általános gyermekgyógyászati feladatok mellett a műtét utáni ápoláskezelést látják el itt. Hozzáfűzte, mindig örömmel fogadják a hasonló programokat, melyek komfortosabbá teszik a gyerkőcök számára a kényszerű kórházi tartózkodást.
Rozsnyai Katalin, a programot szervező kereskedelmi bank pápai fiókvezetője kiemelte, a gyógyvarázs-program elindítása óta arra törekednek, hogy ne csak műszerekkel és eszközökkel támogassák a magyar gyermekellátással foglalkozó intézményeket, hanem a kicsik lelki gyógyulásához is hozzájáruljanak. – Az önkéntesség a játék- és könyvgyűjtés, valamint dolgozóink felajánlásai révén már 2008 óta jelen van a programban. 2010-től kezdve pedig országszerte már több mint 160 önkéntes gyerek látogatott meg gyermekosztályokat, hogy meseolvasással könnyebbé tegyék a kórházban töltött időt – tudtuk meg a pénzintézet fiókvezetőjétől.
– A gyógyvarázs meseolvasó kisdoktorok programja egy valóban tartalmas kezdeményezés: segít a beteg gyerekeknek, miközben lelki megerősítést ad a segítő diákoknak. A kórházi önkéntes munka terepgyakorlat és tényleges találkozás, amely a mesehallgató gyerekek mellett a felolvasó diákoknak is tartós tapasztalatot, élményt nyújt. Az értő mesemondás pedig elősegíti, teljesebbé teheti a gyógyulást – fogalmazott Csarmasz Ágnes, a pápai Petőfi Sándor Gimnázium magyartanára.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!