Cegléden, Galántán és Siklóson versenyeztek judósaink


2012-11-14 13:18:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Cegléden, Galántán és Siklóson versenyeztek judósaink főképe
A Bakony Judo Klub judósai az elmúlt időszakban három versenyen is tatamira léptek, elsőként Cegléden a junior "B" (17 évesek) országos bajnokságán. A Bakony Judo Klub színeiben Balikó Balázs a -55 kg-os súlycsoport mezőnyében lépett tatamira. A még ifjúsági korú versenyző a magasabb korosztályban is megállta helyét, így teljesítette a vele szemben támasztott minimális elvárást, és végül a még pontszerző 7. helyen végzett. Ezt követte a Slovak Open Galántán, melyre háromfős csapat utazott ki Balikó András edző vezetésével. A megmérettetésről Végh József tájékoztatta hírportálunkat.
- Elsőként az U-17 korcsoport küzdelmeit rendezték, a -55 kg-os súlycsoportban Balikó Balázs a nagyon értékes 5. helyen végzett a román, cseh és szlovák versenyzőket felvonultató mezőnyben. Székely Mária az U-20 korcsoport -48 kg-os súlycsoportjában lépett tatamira és az év elején súlyos kézsérülést szenvedett versenyző egy második helyezéssel tért vissza a tatamira.
A szlovák versenyt a Siklóson rendezett serdülő "A" (15 évesek) országos bajnoksága követte, ahol a Bakony Judo Klub két versenyzője lépett tatamira.
- Sági Dániel számára nem indult jól a verseny, mert sajnos átcsúszott a +81 kg-os súlycsoportba, de aztán előre menekülve az elődöntőig jutott, ám ott Újpesti ellenfele testalkati előnyét kihasználva legyőzte a pápai fiút. A versenyzőnk mérkőzhetett a bronzéremért, de ott egy nála több mint húsz kilogrammal nehezebb versenyző várta, aki ellen nem tudott csodát tenni, így meg kellett elégednie az egyébként értékes 5. hellyel. Vörös Seron a -63 kg-os súlycsoportban lépett tatamira és négy mérkőzésen kellett helytállnia, hogy végül az 5. helyen zárja a versenyt. A sportolók eredményeivel elégedettek vagyunk. Különösen a Slovak Open és a siklósi országos bajnokság eredményei értékesek számunkra. Ezekben a korcsoportokban már nagyon nehéz a heti három edzéssel eredményeket elérni, így természetesen helyén kezeljük a megszerzett helyezéseket.
A pápai judósokra még egy korosztályos, és egy felnőtt országos bajnokság vár, remélhetőleg hasonlóan jó eredményekkel.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!