Továbbjutott a kupában a Pápa Motax KC


2012-11-13 20:55:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Továbbjutott a kupában a Pápa Motax KC főképe
A Hepp Kupa második fordulójában az NB II-ben makulátlan mérleggel rendelkező Pápa Motax KC az NB I/B-s pontvadászat középmezőnyében tanyázó SMAFC-NYME ellen folytatta a küzdelmeket. A hazaiak két könnyűnek mondható győzelmet arattak a bajnokságban, nagy kérdés volt, hogy az egy osztállyal feljebb szereplő Sopron ellen mire lesznek képesek Vajda Balázsék. Jól kezdődött a mérkőzés a hazaiaknak, mindjárt az elején ültek a kinti dobásaik, a védekezés a zóna és az emberfogást váltogatva jól működött, a B csoportos Sopront az első félidőben 21 pontot tudták tartani. A vendégeknek tiszta dobóhelyzete elvétve alakult csak ki, kosarasaink mindenhova odaértek, a nagyszünetben 33-21-et mutatott az eredményjelző. A pihenő után is a fehér mezesek domináltak, és bár a hármasok pontatlanabbak voltak, a védekezésre továbbra sem lehetett panasz, a harmadik negyed vége Horváth triplájával 46-29-re alakult. A negyedik negyedre állandósult a 20, vagy annál nagyobb differencia, aztán amikor már mindenki elkönyvelte a könnyed sikert, az utolsó öt percben megtört a mieink ritmusa, kevesebb volt a passz, a soproniak pedig kihasználták a megingást, ám szerencsére csak átmeneti volt a zavar. A hajrában Vajda Balázs és Horváth Kristóf duplájával és Henrik István triplájával teljesen megérdemelten 58-43-ra nyert a Pápa Motax KC.

Pápa Motax KC - SMAFC-NYME 58-43 (15-12, 18-9, 13-8, 12-14)

Vajda Balázs: Nagyon örülök a továbbjutásnak, egy NBI/B-s csapatot legyőzni nagy dolog, hozzá kell tenni, hogy egyik centerük nem jött el a meccsre, igaz ez semmit nem von le az érdemünkből. Azt a tempót, amit az ellenfél diktált, az NB II-ben kevés csapat tudja, de fel tudtunk nőni a feladathoz, és végig kezünkben tartottuk a mérkőzést. Gratulálok a srácoknak, sok ilyen meccs kell ahhoz, hogy a bajnokságban az éles meccseken jó eredményeket tudjunk elérni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!