Meghitt, családias adventi hangversenyt szerveznek - Ülésezett a PNNÖ


2012-11-13 15:33:51  | cikk: mo  | 


Meghitt, családias adventi hangversenyt szerveznek - Ülésezett a PNNÖ főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ). A Pillerné Fódi Ilona elnök vezetésével zajló ülésen a képviselők ellenszavazat nélkül elfogadták a PNNÖ 2012. évi háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló beszámolót, majd az elnök tájékoztatott a szeptember 7-én, a Pápai Bornapok keretében megrendezett Német Nemzetiségi Nap eredményességéről. Pillerné Fódi Ilona elmondta, vegyes visszhangja volt a rendezvénynek, hiszen a bornapokba ágyazva nagyobb népszerűségnek örvendtek a programok, azonban aki a rendezvény családias jellegét kedvelte, kicsit csalódott. Ezért úgy döntött a testület, hogy az adventi hangverseny meghitt, családias keretek között zajlik majd. A PNNÖ elnöke a Német Nemzetiségi Nap kapcsán hangsúlyozta, a rendezvényre meghívták leinefeldei partnereiket is, és tiszteletét tették az akkor Pápán tartózkodó schwetzingeni delegáció tagjai is. A kulturális műsorban fellépett a Vajda Lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportja, a Munkácsy Mihály Általános Iskola nemzetiségi tagozata, a Bakonyszücsi Nemzetiségi Tánccsoport, a Nagyteveli Dalkör és Tánccsoport, valamint a Gannai Asszonykórus. A Német Nemzetiségi Napról szóló beszámolót a képviselők egyhangúlag elfogadták.
A harmadik napirendi pontban a testület az adventi hangverseny programjairól határozott. Pillerné Fódi Ilona elmondta, a hangverseny december 14-én 17 órakor a Szent József Kápolnában lesz, melyre meghívták a városlődi egyházi kórust, a bakonyjákói énekkart és a Vajda Lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportját is. A PNNÖ elnöke kiemelte, céljuk, hogy ebben az évben megkeressék a magukat német nemzetiségűnek vallókat és elhívják őket e rendezvényre. A meghívók és a plakátok elkészítésével a testület tagjai Drabant Andrást bízták meg – derült ki az ülésen.
Vegyes ügyek keretében a képviselők döntöttek arról, hogy az adventi időszakban még egy nemzetiségi kiállítást is szerveznek az érdeklődők számára. Pillerné Fódi Ilona megjegyezte azt is, örömmel fogadták, hogy Pápa Város Önkormányzata törvényi kötelezettségeinek eleget téve januártól irodahelyiséget biztosít a nemzetiségi önkormányzatok számára.

Az ülést követően a PNNÖ közmeghallgatást tartott, melyen Pillerné Fódi Ilona összefoglalta a testület egész éves tevékenységét, beszámolt a programokról és köszönetet mondott a képviselők, valamint a titkárság dolgozóinak segítőkész munkájáért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!